10 sebab kenapa aku suka tengok wayang

Asslamualaikum

Hey. terasa lama pulak tak update blog nie.aku tak punya masa yang lapang untuk mengupdate blog nie.sorry blog kalau merajuk dengan aku . .kesian blog aku macam nampak kusam je . nanti tak busy aku make over ye . hikhik .  kita bagi mengeiiahhh sikit eh ;)


Okey.semalam dapat jugak aku pergi berdating dengan my sista Boo Wannie.hehe..plan punya plan at last dapat jugak berdating pergi tengok wayang  cerita Jack and Jill.So far ceritanye kelakar okey..dari start cerita sampai dah nak habis ketawa je..terasa macam hilang semua masalah . suka okey..hehehe..(mata di atas tangan di bahu)..hehe

Okey..saja nak share kenapa aku suka tengok wayang :

1# of coz la screen dia besar and aku puas nak tengok . tak perlu pakai spek pun nampak.(rabun la katakan)hikhik..

2# mungkin sekarang tengok wayang ini macam salah satu hobi aku..hehe(hobi keluarkan duit ke?).

3# tengok wayang ada teman..kalau beli dvd nanti mesti tengok sorang and screen lappy yang kecik.

4# punya teman masa tengok wayang..tambah-tambah bila dengan boyfriend..berdating gitu.bagi aku tengok wayang sama-sama sweet jugak..hehe..

5# bila hangout dengan kawan tengok wayang adalah satu perkra yang happening bagi aku .boleh have fun gituuu .

 6# boleh makan popcorn yang big size tu sorang-sorang masa dalam panggung.dekat rumah kau makan kuaci je..pergghh.tak best ! (kelas kau bedahhh nak popcorn) HAHA

7 # tiket wayang boleh buat salah satu koleksi aku.kalau tengok dekat rumah takde tiket kanHEHE

8# lepas tengok cerita wayang tu boleh cerita balik pot pet-pot pet pasal cerita yang tengok tadi . sama da suka or tak.

9# kadang-kadang tak rasa terlambat pun bila orang lain tanya dah tengok ke cerita tu..cerita ini.hehe.

10 # boleh cakap "aku dah tengok" ( berlagak sebentar) hehe

Baru terasa rindu berombak


Assalamualaikum =)

"Hidup ini hanya kita yang merancang tapi Allah yang tentukan segalanya.
Kadang-kadang apa yang kita merancang untuk yang terbaik tapi Allah tahu apa yang lagi terbaik untuk kita."

AWAK. Baru sekarang saya terasa rindu dekat AWAK.
Baru sekarang saya terasa sunyi sepi tanpa gelak ketawa.
Baru sekarang saya terbayang AWAK datang menjemput saya untuk kemana saja.Saya dah rindu.
Baru sekejap AWAK pergi dan bakal berjumpa dengan dunia baru.Saya dah rindu.
AWAK.saya rindu segala apa yang saya lakukan bersama AWAK.Sangat banyak kenangan.
AWAK.Saya berharap walaupun kita berjauhan.erat kasih sayang hubungan kita kukuh sampai bila-bila.
Insyallah.Semoga ALLAH permudahkan segala urusan untuk masa hadapan dan saya berharap hati AWAK sentiasa kuat menceburi apa jua rintangan.
Ingatlah saya akan sentiasa berdoa kepadamu dan sentiasa berada dibelakangmu untuk memberi yang terbaik dan menyokongmu.

:) sayaRINDUawak:)



-Aishiteru Awak-


Tiga Hari Tiga Negeri !

Assalamualaikum

Eh..aku rasa dah lama tak update blog nie..haish..aku agak busy sana dan sini..ecece..macam aktif sangat kan aku nie..sebenarnya macam-macam nak update tapi masa yang sempit aku rasa..kasihan kan . hikhik..haishh..emo pulak nie..sekarang ni aku dah xnak emo-emo tu..aku nak happy je..lagi best kan kalau happy..yipeeeee..:)

Okey kalau tengok entry aku mesti macam aku pergi bercuti kan atau ber'vacayyyy' gitu . hehe . betul lah tu kalau sape rasa macam tu . . seeeppp sikit. ! ohh.. sebenarnya minggu lepas aku bawa housemate aku si Ziela pergi jalan-jalan utara..orang sarawak tak pernah jalan utara aku habaq mai..so cheq pun bawa la die ikut cheq balik Penang-Kedah-Perak..wah..banyak negeri kan dalam masa 3 hari . haisshh..penat cheq berjalan sana sini..Fist sampai penang and stay dekat rumah aku dekat penang and esoknye pergi jalan-jalan dekat 1AVENUE..bagi si ziela nie shopping..hehe...lepas tu balik kedah pula..and esoknye pergi taiping..hikhik..pegi taiping hari yang best sebab aku dapat pergi taiping..ada kenduri sedara aku dekat sana..yang paling aku rasa best sebab sebelah rumah kenduri ada sawah padi okey..aku lah orang pertama dalam kereta menjerit bila tengok sawah padi tu..sebab sebelum nie aku teringin nak berpijak kaki dekat sawah padi yang best..suasananya superb..aku macam nak menjerit je bila sampai tu..ada pulak kawan aku nie lagi seronok kami bergambar and die pun suka suasana perak nie..hehe..suke-suke..lepas tu ingat nak pergi tasik taiping tapi malangnye tak dapat berpijak dekat tasik tu sebab hujan..ye..taiping memang raja hujan bile petang..ok..disitu agak sedih sebab itu tempat yang kedua aku teringin nak pergi..just boleh tengok dari dalam kereta..sedih kan..kan..seppp sikit :0 Ok nak merajuk kejap dengan tasik taiping..hehe..boleh pulak kan..takpe next time ak pergi pagi-pagi buta dekat situ..hikhik..;p
macam mana pun tiga hari tu hari yang best bagi aku..ziela and family aku..hehe
Nah laa aku tunjuk sedikit gambar kitaorang dekat bawah nie :))







Happy Birthday Sis Jasmin !

Assalamualaikum

Happy Birthday to you . 
Happy Birthday to you . 
Happy Birthday to you . 
Happy Birthday to Sis Jasmin .

=-= Oyeah . Oyeah . Kak jazz !! sara dah nanyikan dekat kak jazz . hehe . suka tak ? suka tak ? 

Ini lah Birthday Beautifull Lady today ;


:opsss...sorry terkidnap gambar kak jazz :) hikhik . 

Okey . hari ini birthday sis jazz yang "beautifull" merangkap bakal kakak ipar aku nanti . cehh... hihihi . tadi dah wish dekat fb . .itu pun lambat sebab semalam kredit habis and tak sempat nak wish kak jazz awal2  dekat fb sebab class pack. .hikhik . takpe at least dah wish kan . kan .  hehe . Sara doakan kak jazz panjang umur dan murah rezeki . .  sihat tubuh badan and semuanya berjalan dengan lancar untuk hari yang bakal bersejarah nanti . ngeee..upssss . . rahsiakan ye . hehe . . dan last sekali sentiasa cantik ye . =)


Cute cupcake for youu sis :)



Wordless Wednesday #1 - Dia MERDEKA !


Happy Birthday Abah !


Whoaa . hari ini 6 December 2011 . Birthday Abah aku . HAPPY BIRTHDAY ABAH !!!!!!!! yang ke 40++ . . .hehehe . Sedih tak boleh nak celebrate birthday abah sama-sama macam tahun-tahun lepas . .tak boleh nak makan besar sama-sama . hee .  juz tadi boleh call wish dekat dalam telefon je .tak pe anakmu bagi peluang abah and mama dating leteww . hikhik . . Anakmu doakan semoga abah panjang umur dan murah rezeki , sihat tubuh badan , dan sentiasa dicucuri rahmat dari ALLAH SWT. You're the best Father that I have  :)

Hati ini nak bagi siapa jaga ?

Assalamualikum


Ohh . hati :)

Ohh . Indahnya hidup . bahagianya hidup kalau hati ini tak ada siapa sakiti .
Ohh . Indahnya hidup . bahagianya hidup kalau hati ini penuh dengan warna warni.
Ohh . Indahnya hidup . bahagianya hidup kalau hati ini tawa riang setiap hari .
Ohh . Indahnya hidup . bahagianya hidup kalau hati ini tidak rasa disakiti .
Ohh . Indahnya hidup . bahagianya hidup kalau hati ini sentiasa berbau wangi .
Ohh . Indahnya hidup . bahagianya hidup kalau hati ini tak pernah perit panas sang mentari .

 Sungguh indah jikalau semua ini terlekat di hati mereka dan aku rasa kekadang aku merasa aku telah jaga hati mereka seperti di atas . Itu yang aku rasa . Tapi . .

Ahh . Suramnya hidup . gelapnya hidup kalau ada yang tak pernah fahami diri ini .
Ahh . Suramnya hidup . gelapnya hidup kalau ada yang tak pernah nak bagi peluang dekat diri ini .
Ahh . Suramnya hidup . gelapnya hidup kalau ada yang tak pernah nak jaga hati ini .
Ahh . Suramnya hidup . gelapnya hidup kalau ada yang tak pernah nak percaya diri ini .
Ahh . Suramnya hidup . gelapnya hidup . kasihan hati ini . tak ada siapa jaga hati ini . sedih . tapi kuat juga ni.
Ahh . Siapa nak jaga hati ini ?
Ahh . Sudah penat jaga hati orang ni ?
Ahh . Semuanya akhiri dengan i !

# Tapi yang penting bagi aku adalah biarlah orang tak jaga hati kita .biar kita jaga hati orang dan sedia menerima segala tohmahannya . :))

Tak ada pengganti lain !

Assalamualaikum

Sayang MAMA :)

Orang kata aku lahir dari perut mak ! (Bukan Org kata , memang betul)

 Jom baca yang kalau korang sayang emak korang  :)

Bila dahaga , yang susukan aku . Mak .
Bila lapar , yang suapkan aku , Mak .
Bila keseOrangan , yang sentiasa di sampingku , Mak .
Kata mak , perkataan pertama yang aku sebut , Mak .
Bila bangun tidur, aku cari , Mak .
Bila nangis , Orang pertama yang datang , Mak .
Bila nak bermanja, aku dekati , Mak .
Bila nak bergesel , aku duduk sebelah , Mak .
Bila sedih , yang bOleh memujukku hanya , Mak .
Bila nakal , yang memarahi aku , Mak .
Bila merajuk , yang memujukku cuma , Mak .
Bila melakukan kesalahan , yang paling cepat marah , Mak .
Bila takut , yang tenangkan aku , Mak .
Bila nak peluk , yang aku suka peluk , Mak .
Aku selalu teringatkan , Mak .
Bila sedih , aku mesti telefOn , Mak .
Bila serOnOk , Orang pertama aku nak beritahhu , Mak .
Bila bengang , aku suka luah pada , Mak .
Bila takut , aku selalu panggil , " Mmaaakkkk ! "
Bila sakit , Orang paling risau adalah , Mak .
Bila nak exam , Orang paling sibuk juga , Mak .
Bila buat hal , yang marah aku dulu , Mak .
Bila ada masalah , yang paling risau , Mak .
Yang masih peluk dan cium aku sampai hari ni , Mak .
Yang selalu masak makanan kegemaranku , Mak .
kalau balik ke kampung , yang selalu bekalkan ulam & lauk pauk , Mak .
Yang selalu simpan dan kemaskan barang barang aku , Mak .
Yang selalu berleter kat aku , Mak .
Yang selalu puji aku , Mak .
Yang selalu nasihat aku , Mak .



Renungkan :


" Kalau kau sudah habis belajar dan berkerja , bOlehkah kau kirim wang untuk mak


" Mak bukan nak banyak , lima puluh ringgit sebulan pun cukuplah . "


Berderai air mata jika kita mendengarnya .

#Aku rindukan mama aku . . mama nak balik . nak makan sedap-sedap . hehe. boleh kan macam tu . tak pe nanti tunggu anakmu balik ye ;)


 # Ini MAMA saye..MAMA yg supoorting and thanks mama yang sentiasa bertahan dengan karenah anakmu ini :)

Gali bawal balik !



Assalamualaikum

Semalam kan kan . aku ada buat tutorial TUDUNG BAWAL STYLISH ! Korang- korang yang dah lama tak sentuh or tak pakai tudung bawal tu cuba pergi gali-gali balik almari laci korang atau emak-emak korang punya tudung . mereka mesti ada banyak punya.. hee.. korang lepas tengok tutorial nie and kalo ada yang minat tu tak perlu lah nak pergi tudung bawal yang gila mahal kat luar sane tu . .korang gali dalam almari tu mesti ada punya . save budget kan . hikhik . korang amik and pakai tudung bawal korang tu ngan style macam kat atas ne . . aku buat tutorial nie pun ramai yang suggest suh aku buat . . hee . so untuk korang-korang . aku dah buat tutorial macam kat atas ne . hehe .enjoy it ya :)
sorry for any mistake ya :) 
hehe :)
 okey bhaiii :)


bila digelar sang pemarah !

Assalamualaikum

cube tengok muka aku yang tak comel macam korang kat bawah ne.
ada muka seorang pemarah and garang ke?


# Sejak-sejak nie aku  macam rasa asyik digelar seorang yang pemarah ..
# Aku tak suka digelar macam tu .
#Sebab aku bukan macam tu.
#Hari-hari ada je perkataan marah keluar pada mulut .
#Pada hakikatnya aku bukan begitu .
#Itu bukan aku.
#Aku rindukan apa yang aku rindukan ini
#Hanya aku seorang dapat ungkapkan 
#Aku cemburu tengok kawan aku dengan sang pencintanya
#Aku rindu sangat macam tu .
#Berbual-bual panjang-panjang mereka
#Tapi aku hanya sekejap .
#Tak puas aku merasanya.
#Kalau gadis lain juga akan merasa macam aku rasa .iye bukan ?
#Kadang2 perasaaan marah tu muncul bila masa kita tak sedar
#Aku minta maaf kalau aku seorang pemarah .
# Aku sangat mencintai dan merindui sang pencinta ku.
# i l o v e y o u M.A.A#

Hello Semester F.O.U.R


Hye hello to Semester F.O.U.R  please ! ;)
Actually agak terlambat sikit aku update pasal masuk semester baru nie . dah dekat dua minggu dekat kolej . hee tak pe kan .Sekarang macam tengah free kejap before nak tunggu kelass operational managemnt kejap lagi pukul dua . oyeahh penat ulang alik bila gap mase banyak sangat . sabar je sayang . so da mase ne bolehlah update kejap sambil cari info pasal assgment . hamboii dah da assgment baruuu nak hupdate ! ish2 . ketuk sikit kang . hee . . Eh pejam celik pejam celik sekarang aku dah jadi senior dah . . ceh ceh nak bangga sikit . tapi senior apenye badan nie still kecil and orang jalan pun tak nampak aku . hihihi . Semester nie aku ambil tiga subject je . sikit je kan padahal long semester .orang lain semua yang ada amik enam subject . amekkawww ! haha . .Lagipun aku yang nak tiga subject semester nie . takut nak bawa berat2 . sebab takut pointer mane tau jatuh sebab subject kali nie semua susah-susah . lagipun lecturer da pesan ikut kemapuan tahap mane yang boleh .makin meningkat semester kita makin susah la subject tu . semester ne aku berjumpa dengan subject Human Resource,Operational Management and Acc Management  . .amekaww lagi . tiga nie pun dah garu kepala. lalalala . .Lectuere semester nie pun best . . ada yang pernah ajar and ada yang first time . hee . Lecturer dah pesan sem nie kena struggle betul-betul,awak tu dah semster 4,dah tak leh nak gatai2 nak ponteng kelas . .assigment submit . . terutama aku nie cepat lupa pulak sekarang ne haishh . .banyak sangat masalah bermain dikepala nie ..haishh..padah ne bila lupa-lupa nie . nanti diri sendiri yang kena . huhu . chill la sarah jazmira oii . Hope semester nie i will do my best ! Target the best pointer ! ;)

Sana Sini Bola Cerita !

Hey Assalamualaikum

Mulakan entri yang tak berapa nak awesome nie dengan pic muka happy terpeace-peace =D
hik hik hik !


Oyeah . Oyeah . nak peace lagi lahh sebab aku bangga Malaysia menang tadi weyh separuh akhir MALAYSIA VS MYAMAR ,Malaysia-1 vs Myamar-0 . semangat hari ne aku nak tengok bola semi-final sebabnye sebelum ne aku tak berpeluang nak tengok bola live dekat TV sebab hostel aku ada tv tapi xde channel yang gempak2..*tolong kesian sikit sama aku . ceh2..nak cakap padan muka la teww . nak cakap bagus la leh fokus study le teww kan . lalala . ye la awak-awak sekalian . HAHA . . Oh okay aku terasa lain bila sebelum ne pergi mana -mana orang cakap pasal bola . bila tiba malam je mesti aku nampak ramai orang lepak dekat kedai mamak seksyen 13 ne tak pun bila pergi seksyen 7 lagi lah penuh orang dekat kedai mamak yang selalu aku lepak tu disebabkan mereka-mereka tengok bola . tapi mase tu ak tak berpeluang nak tengok ! kesian lagi sebab korang boleh tengok kan . HAHA . Lepas tu esok pergi kelas budak-budak kelas tanya aku "you ada tengok match bola tak semlam?" ohh ! okay , aku blurr . jawapan aku tu pun budak kelas aku macam nak percaya ke tak aku ne tengok ke x . HAHA . sebab bila dekat hostel aku  akan dengar orang jerit bermakna Malaysia menang le teww . .sana sini semua cakap pasal bola sampai abah aku pun sanggup telefon suruh anak die nie tengok bola . HAHA . tetap jawapan sedih "hostel adik takde channel yang ada live bola tu la abah : ! tolong unlike terus ! HAHA . So esok pegi kelas member aku tanya macam nak aku gtau terus tak payah diorang tanya dulu . Ne Malaysia masuk final sebab aku tengok le tewww . hihi..Tolong Like ! HAHA . Okey lah aku sekarang bangga sangat Malaysia Harimau Malaya dapat ke peringkat Final ! Keep it on MALAYSIA !

Rolling in the Deep !

1# when my mind ROLLING IN THE DEEP ! ;p

There's a fire starting in my heart
Reaching a fever pitch, and it's bringing me out the dark
Finally I can see you crystal clear
Go ahead and sell me out and I'll lay your ship bare
See how I'll leave with every piece of you
Don't underestimate the things that I will do

There's a fire starting in my heart
Reaching a fever pitch
And it's bringing me out the dark

The scars of your love remind me of us
They keep me thinking that we almost had it all
The scars of your love, they leave me breathless
I can't help feeling
We could have had it all
Rolling in the deep
(Tears are gonna fall, rolling in the deep)
You had my heart inside of your hand
(You're gonna wish you never had met me)
And you played it to the beat
(Tears are gonna fall, rolling in the deep)

Baby, I have no story to be told
But I've heard one of you
And I'm gonna make your head burn
Think of me in the depths of your despair
Making a home down there
As mine sure won't be shared

The scars of your love remind me of us
They keep me thinking that we almost had it all
The scars of your love, they leave me breathless
I can't help feeling
We could have had it all
Rolling in the deep
(Tears are gonna fall, rolling in the deep)
You had my heart inside of your hand
(You're gonna wish you never had met me)
And you played it to the beat
(Tears are gonna fall, rolling in the deep)
We could have had it all
Rolling in the deep
You had my heart inside of your hand
But you played it with a beating

Throw your soul through every open door
Count your blessings to find what you look for
Turn my sorrow into treasured gold
You pay me back in time and reap just what you sow

(You're gonna wish you never had met me)
We could have had it all
(Tears are gonna fall, rolling in the deep)
We could have had it all
(You're gonna wish you never had met me)
It all, it all, it all
(Tears are gonna fall, rolling in the deep)


We could have had it all
(You're gonna wish you never had met me)
Rolling in the deep
(Tears are gonna fall, rolling in the deep)
You had my heart inside of your hand
(You're gonna wish you never had met me)
And you played it to the beat
(Tears are gonna fall, rolling in the deep)

You could have had it all
(You're gonna wish you never had met me)
Rolling in the deep
(Tears are gonna fall, rolling in the deep)
You had my heart inside of your hand
(You're gonna wish you never had met me)

But you played it
You played it
You played it
You played it to the beat. 
------------------------------------------------------------
Hye . ehem . korang ada perasan velog aku dah tukar lagu . dah takde dah lagu Wish You Were Here tu . Dah tukar lagu ROLLING IN THE DEEP . Actually lagu ni aku tak penah dengar kat mane2 corong radio . aku jatuh cinta sama ini lagu lepas dengar cousin aku BOO WANIE Q die nyanyi lagu ne masa dalam kereta . sumpah sedap gilerrr die nyanyi lagu ne . lepas tu aku terus suka and cepat-cepat upload and aku pun dengar hari-hari . tapi yang bestnye aku dengar lagu nie bukan dengar suara ADELE ne tapi aku terbayang suara BOO WANIE Q yang awesome . :) HiHi. and lirik die pun macam best . hee . saje nak share . 
saye suka share(3S)

Hye Si Tudung Tweet

Helorr..eh..eh semalam korang free tak? free ke tak free ? HAHA..kalau korang-korang free tengok tak cerita Si Tudung Tweet dekat TV dekat dihatiku tu . hehe. sumpah cerita tu best sangat lakonan liyana jasmay and aku suka senior mereka "abang Aiman" ceh . hehe . Actually dah 2 minggu aku dok tunggu nak tengok cerita ni . siap plan rabu malam nak duduk rumah diam-diam tengok cerita yang macam best and memang best . like .

Daripada tengok entry pun korang boleh agak berteka-teki ne cerita gender pasal apa kan.mestilah pasal gadis yang bertudung .kalau korang yang tak sempat nak tengok mesti terfikir bertudung sebab ber"tweet" ke?and terasa rugi kan tak dapat nak tengok cerita nie?takpe meh aku nak kongsi dengan korang pasal cerita ne . hehe 

Jom kita mula bercerita :

Lakonan utama dalam cerita ne Liyana Jasmay sebagai Zubaidah. Dia seorang pelajar pertama jurusan Fesyen and cara pemakaiannya bukan macam seorang pelajar fesyen yang vouge-vogue gitu.Dia hanya seorang gadis yang hanya berbaju kurung and bertudung bawal macam datang dari kampung dan semestinya dia menjadi bahan ketawa rakan-rakannya terutamanya seorang gadis hot nie Marissa(Juliana Evans) yang gayanya sangat verfesyen dan merasakan dirinya' hot' dan ada seorang mamat ne sangat mengilainya(Aiman) .Pada yang sama perasaan Zubaidah terus cemburu yang teramat disebabkan si Marissa ne sangat rapat dengan Aiman.

Class pertama diaorang si senior(Aiman) ada suruh junior mereka jadi pengikut Tweet-Jer(ala Twiter) die dan masa tu confirm2 lah si Zubaidah ne sangat blurr apa itu Tweet-Jer . Kena ketwa and bahan lagi lah sampai satu tahap tu Si Zubaidah ne register lah Acc Tweet-Jer die sendiri ..Pada permulaan kawan2 pengikut dia just 10 orang and pada satu tahap tu da senior jurusan photography nak dia jadi model bertudung.

Dari situlah si Zubaidah nie dah mula famous dan dikenali semua orang.Apetahlah lagi dalam Tweet-Jer dia..dari 10 follower and dah sampai 500 follower . Hari2 seterusnya si Zubaidah nie tak pakai dah segala baju kurung and tudung bawal ne..dia dah mula berfesyen  and ber"vintage" dan terasa sangat vogue dari marissa dan dia mengharap si jejaka Aiman dapat menyukainya.Harapannya sangat tinggi.Tapi segala harapan tingginya punah.Kecewa si Zubaidah.

Zubaidah tertipu lagi apabila dia mendapati  yang selalu mengenakannya selama nie Marissa tapi yang buat semua tu adalah Aiman.So..Zubaidah terus menyerang si Marissa ne depan orang ramai.Marissa pun terang apa yang berlaku and barulah Zubaidah sedar akan kelakuannya.Pada yang sama.video mereka serang antara Zubaidah dan Marissa tersebar.Dari situ follower Zubaidah pun dah kurang dan semangatnya pun dah lain.

Akhirnya Zubaidah mendapat nasihat daripada ayahnya atas semua yang berlaku.Si Zubaidah telah kembali memakai cara pakainnya seperti dulu berbaju kurung dan bertudung bawal seperti mana hari pertamanya di dalam kelas dan Si Marissa telah mengubah style seperti Zubaidah yang stylo dahulu dan menjadi lebih baik dari sebelumnya dan mereka menjadi kawan.

T-A-M-A-T

#Banyak pengajaran kita boleh dapat dlm cerita ini.Dan kita sebagai umat islam harus berjaga-jaga ketika bergaya dan berfesyen #

"Yang Tertutup Itu INDAH"



psttttt: Saya takde Twitter tapi saya ade TWEET-JER ! HAHA

I wish err..


I WISH it didn't hurt
I WISH it didn't care
I WISH it didn't matter
I WISH i was happy
I WISH i had money
I WISH  i could sleep at night
I WISH i enjoyed my life
I WISH could just enjoy food
I WISH  you were here
I WISH you meant it
I WISH i was different
I WISH i didn't EXIST .
:)  :) :)

p/s : err..point yang 5 tue macam sangat penting yeyeyyeye untuk di"wish"kannnn..hehehehe


Reunion BFF !

HeyooOOOooo !

Quick update :

5 NOVEMBER 2011






Tarikh Terbaiiiiikkkk !

A.W.E.S.O.M.E


Diam tak diam

Assalamualaikum..
Hey youu...
Hari ini dah tibanya hari jumaat..esok dah sabtu so ini bermakna hanya tinggal beberapa hari saje lagi aku bakal meneruskan kehidupan aku sebagai seorang pelajar  kembali yang harus mencapai kejayaan demi masa depan yang harus diwarnai dengan indah dengan kebanggaan .err..ape aku merepek ! kalau tak faham tak pe biar aku yang sendiri yang memahami. =-=




Err..aku bukan nak menconteng panjang-panjang..tapi tangan aku ne gatal untuk menulis di sini jugak ..tak salah bukan?Hari ini tak macam hari aku yang lain.aku kosong.orang putih kata empty.=-=
(okey stop berlagak nak cakap omputih) err..

Aku KOSONG ! sebab aku rasa sekarang better aku diamkan diri demi jaga hati orang lain.biar aku diamkan diri demi kepentingan orang lain.Biar aku diamkan diri supaya tak sakitkan hati orang lain.Aku harus diamkan diri supaya tak timbulkan masalah serta porak-peranda.Lagi BAGUS BUKAN ? =-=
Sebab aku nak semua bahagia..Aku nak tengok semua orang happy-happy.Biar aku tak happy takpe bukan?

Demi semua orang aku nekad untuk memberikan yang terbaik untuk semua orang kerana aku sayang semua orang. Sarah sayang semua.=-=




Kekosongan di isi ;D


Heyyouuuu..Hey Velogerrs :)
Lately ne aku diserang virus yang baru..Virus tak boleh nak tido..Ne bukan kes makan ubat tak tido..tapi mata nie memang tak boleh nak tido..kenapa?kenapa?kenapa?Aku pun tak tahu..Kalo boleh dah dekat nak bunyi azan subuh barulah mata ne nak pejam sampai matahari naik..err..anak dara tak boleh macam tu..tak bagus orang tua kata..cancel terus bakal mak mertua nak jadikan menantu..hihihi...
So..apa yang aku buat masa mata tak boleh tutup ne..dengan rasmi macam da hikmah aku tak boleh tido tu..ak menghadap lah 24 jam Fb..dengan Fb bosan and da satu malam tu kawan aku merangkap my junior da tegur dekat velog aku bila nak make up ini velog..Velog aku yang tak seberapa ne..Aku cakap aku tak pandai nak buat semua..hihihihi..biasalah tak gila velog sebelum ne..then aku fikir best jugak dapat make overrr velog ne..aku ambik seruan dye untuk aku make up velog ne..tengok lah dekat atas tu..hehe..
My NEW VELOG!
To my friend :
Hehe..saye da lah make up ckit ini...
Berapa awak boleh bagi bintang?? 
heee :)) (sukerr tersipu-sipu malu)

Eh....dah November lah !


 1.11.11
Tetiba kan aku nak buat wish untuk bulan ne :)
Actually tarikh yang cantik kalau nak menikah or bersanding kan...Hihihi
Untunglah sape pilih tarikh ne untuk hari bersejarah mereka even jatuh pada hari biasa..
Wahh..tetiba cakap pasal kahwin sebabnye tadi siang seronok tengok cerita pasal pelamin..HAHA..
Okey lah...aku dah buat Wishlist aku for bulan ne..
Hope Tercapai..Amin..Oyeahh ;))
Korang dah da Wishlist?
Ape Wishlist Korang ek?

Sakit Pedih !


Hey Bloggers :)
 Okeyh..okeyh bila korang tengok entry aku ne agak-agak ak mesti sakit ape kan..sakit hati...sakit mata..sakit kaki..and blaa..blaa..blaa...
Sebenarnya ak ne tak sihat since mula dari cuti sem hari tu sampai hari ne..dah nak habis cuti dah..dari demam yang tak tentu..sampai sekarang aku tak selesa dengan perut nie pulak..serious pedih je bila aku berjalan ke mana-mana..Confirm lah aku risau ne..huhu..tak sukaaaa..:(
Kalau sekarang aku sakit takpe jugak mama and abah boleh tengokkan tapi macam mana kalau sakit aku melarat bila balik kampus..uwaaa..sedihnyeee...aku tak nak menyusahkan mereka..tapi sekarang perut nie pedih..
Kadang-kadang aku fikir ne salah satu faktor aku makan tak menentu sebabnye aku mmg jenis macam tu..dah biasa and bila aku pegi jumpa doc nanti jawapannya akan sama dengan aku..:(
Sem break aku kali ini telan dengan ubat je..penat sangat...aku hope bila nanti masuk sem baru aku sihat dan ak berdoa aku cepat sembuh...Korang2 tolong doakan same ok.. :(
Aku nak sihat dan perlukan tenaga balik :o


Dating BFF !

Hey Bloggers :)
Sekarang dah jam 4 pagi tapi mata aku tetap jugak tak boleh nak pejam..susah nk pejam..tak suka betul lah...wahai mata pejam la..confirm esok aku rasa sakit kepala..errr...tak suka..tapi tetap nak update jugak even followers aku tak ramai macam korang-korang tapi aku tetap jugak nak update sebab dah minat sgt..hihihi..tak pe kan..kan..kan..;)
Sekarang ne aku da dkt penang..wee..suka.suka boleh pegi dating ngan BFF aku ne..BFF aku si budak comel Ekin..hehe..sekarang dia tengah cuti seminggu..memang masa yang sesuai lah untuk kami pegi dating .:)

---------------------------------------------------------
1#Ne lah Ekin yang comel je :))

Kami just pegi jalan-jalan and makan-makan...hehe...kami tak habis-habis berborak gelak sana sini ...ye la terasa macam setahun sekali dapat hangout...yang paling kami gelak sebab cari gajah yang aku nak sangat jumpa and ekin pelik da gajah dekat sini..kan ekin..hihi..After that pegi meet "kawan lama" kejap..kejap je tak boleh lama-lama..hohoho..On the way tu aku pergi cari souvenir dekat my lover sista(adik baru)..hehe..Then kitaorang snap pic..tak dapat nak snap byk2 sebab hari sangat lah nak hujan..Huhu...tapi kami tak berganjak...menikmatilah katakan...ceeewaahhh ;)

2# And last dapat meet my MR.Elephant...sweet kan ;)

After that kami meet lagi kawan lama..mmg kawan lama..kawan smpai form 3 habis tu dah jumpa..kalau meet mereka memang gelak lagi tak boleh berhenti...hehehe...best bila bercerita zaman sekolah balik..kenangan manis pahit semua cerita smpai tak sedar perlu balik..Hehe.
Anyway Thanks Thursday ;)

Boleh ker ?


Hey peeps..hari dah gelap gelita berbunyikan seekor burung hantu yang sangat menakutkan bunyinya..ini tempat dia so sangat famous la dengan burung hantu yang berbunyi di sini,sana.situ..dekat cermin bilik segala bagai..ok fine.tangan aku tak mengantuk lagi oleh sebab aku tak dapat nak nyenyakan mata nie.hmm..sebab keadaan aku macam Elmo diatas perlu pakai cermin mata hitam esok pagi bila bagun dari tidur..ha?sebab apa..mata merah..mungkin..emm..ok.fullstop. 

Boleh kan?

 Aku tunaikan apa yang dimahukan.
Aku bertindak demi kebaikan
Aku menurut segala permintaan
Supaya aku mendapat yang terbaik demi masa depan
Aku sentiasa memberi sokongan
Aku tidak lagi pandang ke belakang
Aku menjadi semakin matang
Boleh kan?
Aku menjadi terbaik kepada semua orang
Boleh kan ?
Aku perlu tanam semua itu dari sekarang demi tersayang .




Love Kids

Heyooo...Heyyoo..

Actually aku dah mula bosan bila cuti sebabnya asyik makan tidur..confirm berat aku naik..huhuhu..tak suka lah ...HAHA...tapi nak buat macam mana kan sebabnye ne lah rutin harian aku...

Okey..okey..entry ini sebenarnya aku nak cerita macam tajuk entry aku lah..HAHA..Aku mula suka budak-budak and budak-budak suka aku...cehhh...yeahh...sebabnye aku nie susah untuk rapat dengan budak-budak..hihihi...sebabnye aku tak pernah ada adik dan tak pernah menjadi seorang kakak ...ngee ;)

"You can learn many things from children.How much patience you have,for instance"

Semenjak cuti nie aku rasa hati aku girang..seronok bila ada dua orang budak comel ini dengan aku..mereka dua selalu bagi aku ketawa..kadang2 kami boleh share ape yang kami suka and tak suka...sweet kan...dan aku gembira bila bersama mereka..suka sangat jadi seorang kakak..hehe...at least aku dapat rasa macam mana rasa jadi seorang kakak..aww..best sangat..hihihi...sekarang aku dah ada adik baru,,sepasang okey...Fiona Danielia and Syam..hihihi..



Hari tu dapat jugak hangout dengan mereka ne..pegi Batu Feringgi Night Market...Suka mereka berdua jgn cakap lah...happy je bila aku sampai...terus nak naik satu kereta nie...Hehehe..bercakap je kitaorang..snap sana snap sini...Mereka dengan camera lagi tak boleh pisah ok...HAHA..lagi aku suka...And Fiona asyik bisik dekat aku nak sangat beg SMURFS tu...beg tu comel..siap cakap dekat aku "akak beli lah satu" hehe...at last die dapat jugak beg yang comel tu...aku tak beli ape pun...sebab tak tahu nak beli apa..hehe..just jalan-jalan rasa angin laut kat sane..fuhh..best and tenang sangat..Thanks saturday :)


itu mereka yang comel..peace ;)

p/s : Kadang-kadang aku berfikir kan best jadi kanak-kanak balik..tak perlu nak berfikir apa-apa yang boleh mendatangkan masalah...hidup kanak-kanak penuh dengan keceriaan...tapi bila aku bersama mereka aku rasa sangat bahagia tanpa memikir segala masalah dunia. :) 

                                  

                                               Love,
Sarah Jazmira ;)




Taraaaaaaaa.....eh...Taraaaaaaaaa....


is listeening to : Cinta mukabuku by Najwa Latif (Die comel kan)

Hey..hey...hey...
Ehem da korang perasan something yg lain dekat blog aku ker?
ada ker? ada ker?
ngeeee....

Taaaraaaaaaaaaaaaaaaa aku ada Velog baru bukan Blog or Belog ;p


Taaaaraaaaaa.....cantik tak Header baru aku nie :)
ape?tak cantik ? ohhhh...takpe sebab maybe korang punya lagi lagi cantik...ngeee ;p
Sekarang aku dah tukar name Header aku nie....
Helorrrr welloooo VELOG JAZMIRA !
Just a simlpe header..aku suka sebab aku tak sangka kreatif jugak la kadang-kadang aku nie..hihihi(malu sebentar)
Masa yang aku ambil nk wat header tersangatlah lama..berjam-jam tapi hasilnyee aku suka(puji diri sendiri lg) ngeeee....;p
Inilah kerja aku masa cuti sem yang sangat boring nie..hihihi.. :)

Akan cari idea nak wat header lain :))




Cuti semester ;p

is listening to : Takeover by Mizz Nina

Oyeaaahh..oyeaaaahh...
sekarang dah bulan 10 (oktober) kan kan...hihi
so  masa untuk aku cuti sebulan di rumah..
Setelah penat lelah hadapi final yang tersangat susah dua subject tu tapi aku berserah pada Allah..
moga apa yang aku jawab betul dan semoga tuhan lembutkan hati pensyarah.
Final yg lepas tu aku alhamdullilah selesai menjawab subject finance..business law..asas keusahawanan...qualiti managemnt..and english general purpose.
Sebelum nak hadapi exam aku bersama kawan-kawan yang lain kami menghadapi sedikit masalah yang tak boleh nk terangkan disini tapi setelah pujukan dan plan kitaorg semua brjalan dengan lancar amin..ok fullstop di sini.


 ye...saya memang tak comel macam AWAK !
tapi saye bersyukur :))

Actually cuti sem ini aku tak de langsung nk plan ape2...sama macam tahun lepas aku nk mkan sebanyak yang mungkin sampai abah dan mama aku takut tengok aku mkn banyak..HAHA....bukan selalu kan nak mkn sedap coz nanti balik sane tengok balik segala maggie..telur..ayam..sangat tak best,,,Whoooaaa...;0

Now aku bercuti dekat rumah baru...cehhh..rumah baru..haha..dekat SP nie ha...dekat kedah...best jugak stay sini sebab tak semak macam dekat penang..ngeee...and aku da meet seorang budak comel namenye FIONA...mama aku  cakap die excited nak tunggu aku balik and semalam pagi2 die dtg umah aku and meet aku...comel sgt..die dtg ngan adik die SYAM..ensem owh adik dye,...hehe..mybe we r plan to go somewhere next week..tak sabar...Hehe..(Best jugak jadi kakak ) :))


Comel kan die tutup mata :))
anyway die macam saye suka buat CUPCAKE:)
sebelum pic ini diambil die ajak wat cupcake..
so sweet :)

Sekejap.

Quick update.
fuh..fuh..blog berhabuk..
Kindly busy.
Will update soon..
Miss my blog.
WAIT YA :)

Comel ke Raye BERJUBAH !

Assalamualaikum Muslimin


Saye Nur Sarah Jazmira nak mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri kepada family yang tersayang,kawan-kawan, blogger2 yang singgah dekat velog aku yang tak seberapa nie.:)

Minta maaf jikalau diri ini,
Terkasar bahasa
Tersilap bicara
Termarah yang tak kena
Tertanya tak tentu hala
Tersasul yang tak sengaja
Terpukul dekat mana-mana
Terpekik di telinga
Terpinjam harta benda
Termoody tak semena-mena
Termaki bila-bila masa
Terusik yang sengaja.
MaafZahirBatin

Hey bloggers..sebenarnya aku sangat lah teruja raya tahun ini aku beraye berpakaian jubah ye..jadi mak arab sebentar..hihihi..sebelum nie aku tak ingin and tak rasa pun nak pakai disebabkan tak rasa nak pakai..tapi bila dah pakai jubah hitam bermanik pink yang comel diri ini terasa comel sebentar..hihihi..issshhh...*sje puji diri sendiri sebab tau xkan ade yang puji..hehe*opppsss..:)



*comel ke saye BERJUBAH*

Actually tahun ini aku beraya di teratak baru aku dekat sungai petani,Kedah..wahh..beraye di rumah baru..suasana yang baru dan lain dari tahun-tahun sebelum ini..:)
Just tunggu orang datang beraya di rumah..sebab aku raye ketiga baru akan berjalan kerumah sanak saudara di penang dan beraya dengan kawan-kawan aku di penang.tak sabar !So..tak sabar nak melaram esok..sebab aku masih belum melaram,..wahh...gedik sebentar..hehehe..
Nantikan post aku yang akan datang..hehe..tak sabar nak beraye ngan adik beradik and kawan-kawan..hehehe











Geng Baru !

Ehem..Ehem..Malam ini aku mood nak conteng velog dah dtg..yeay(suke sebentar)

Assalamualaikum

Ehem..ehem..ehem..testing suara..tekak..hati..limpa semua..ya!aku jadi gila sebentar sebab aku masih tak punya IDEA nak buat assigment Quality Manangement.hmmm...Aku dan budak kelas aku kena berhati-hati buat assigment kali ini sebab tak nak kena REJECT!hmmm...ohh..ini bukan topic untuk tajuk entry di atas.fullstop.;)

Ehem..Ehem...
Oyeahh..Oyeaahh..sekarang aku punya GENG BARU !
Lalala..aku punya GENG BARU nak berblogging ini.
Dulu masa pertama kali aku ada velog nie..
Aku masih tidak punya geng sama-sama nak berblog.
Hmm..macam bosan pun ada
Tapi sekarang dah ada geng orangnya comel kot...
Suka tengok die sebab die putih..comel..muka sweet je.. 
Helorrr GENG BARU 



Gadis yang comel bagi aku sebab aku suka tengok orang kulit putih..hee...
Dulu first time jumpe serious memang tak ngam macam die cakap..
nak bersembang lagi lah...
Tapi sekarang aku dengan die saling kenal mengenali..hee..sukaa...
Topic selalu kitaorang cakap pasal blog lah..hehe..
hee..die selalu tny "dh update ke?" "lame tak update eh"
Soalan cegini wat aku semangat nak berblog..slow n slow..hehe..
Dia lah juga orang yang ajar aku nak selongkar pasal blog nie..heee..
sukaaa..Thanks ya eyqa :)