Lama membisu !

Assalamualaikum.

Minta maaf kalau aku banyak membisu.
Membisu aku ada sebab.
Membisu aku untuk menyembuhkanku.
Aku tak boleh nak bercakap banyak.
Aku tak punya tenaga.Hilang.
Aku tak boleh nak berketawa bagai.
Nanti lagi parah aku rasa.
Sakit aku rasai.Sakit tekak ku.Perit.
Malam ku tak nyenyak.
Seringkali terjaga.
Pil.Ubat cap ibu dan anak.strepsil.segala pil yang lain semua aku dah telan.
Tapi macam ni jugak aku.
Besarnya Dugaan ALLAH kepadaku.
Tapi aku perlu kuat.kuat menghadapi Dugaan dariNYA..
Satu perlu aku ingat,
SAKIT itu PENGHAPUS DOSA.


# Nie masa aku dalam keadaan demam..tapi aku masih boleh senyum untuk tutup kesakitan yang aku rasa 
=-=






Sihat Santai..Mentor Mentee :) gila suka !

Assalamualaikum...

Hey sihat ke you alls ?
Sebenarnya hari-hari memang nak update blog tapi i have no idea! *blurr*
Minggu lepas busy dengan mid-sem..ouh..alhamdullilah dah jawab semua paper even aku tetap kesian dekat dua orang kawan aku diaorang silap masa masa paper akaun.Sabar ye korang ! . =-=  Fokus on our final okey ? 

ohhh..tapi minggu nie aku tersangat teruja sebab ada program mentor-mentee ! Weyh sumpah aku suka.Program mentor mentee nie macam program diantara student dengan lecturer.Aku dah lama nak sangat plan dengan mentor buat aktiviti macam nie.Tengok-tengok mentor ajak meeting cakap nak buat aktiviti "Sihat Santai".Ok lah tu kan..ada jugak aktiviti aku nie sabtu and ahad dari duduk dekat rumah tak buat apa.hehe..Best la terasa macam aku time zaman sekolah bagun pagi-pagi..pakai track-suit,tudung bawal putih,kasut sport and pada hari tu memang aku macam budak sekolah ok ! HAHA..muda giteww ;p

Aktiviti pun aktiviti yang happening..boleh ketawa-ketawa.kotorkan baju bermandikan tepung,makan tepung..eww..aku geli tepung terus bila tepung masuk mulut aku carilah air..hikhikhik...main belon dalam air and baling2..duduk dalam group selesaikan kertas jdikan beg.weyh..sumpah macam zaman sekolah dulu tau . *mood rindu zaman sekolah*. yang paling best dapat meet kawan baru dari mentee lecturer lain..hehe..diaorang sporting habis macam dah kenal lama kot...cayalah korang ! Hope next time jumpa lagi ye..hehe :)

Bosan  kan kalau baca takde picture..nah aku tunjuk eh :


1# WAJIB ! tuan punya blog semangat sukan !
Turun 4 KG ker ? HAHA


2# Shima with Mar :)
Jog jugak..keje gelak je kite nie kan..
haha ;p

3# Yeayyyy..mentor saya and menteenya semangat mula nak jogging ;p
Kuruskan badan semuaaa!oyeeahh..oyeaahh.. Hehehe


4# our group !! oyeeeahh..menang no 1 dari belakang okey ! HAHA



5# ala..strecthing boleh ada dekat bawah pulak..hehe..
;p


6#Oyeaaahh..Sihat Santai Team Mentor-Mentee :)

Jom KLIK,LIKE,SHOPPING !

Assalamualaikum


Hey Gadis-Gadis yang gila fashion kat luar sana jom KLIK,LIKE,SHOPPING 
Baru ditubuhkan minggu lepas oleh Owner Boo Wannie :) 
Me as a Assistant of MG Collections :)
Korang boleh shopping macam-macam dekat sini.tak payah nak pergi keluar sesak jalan raya kat luar sana tu..hikhik..
MG Collection ada macam-macam yang boleh buat korang rambang mata bagi yang betul-betul gila fashion okey..hikhik..

MG Collection Provide :
BLOUSE(NEW TREND) 
ELEGANT HODDY(COLOURFUL)
SKIRT
WAKA-WAKA TRENDY
BELT
SHAWL SQUARE 2 PATTERNS (NEW ARRIVAL)

p/s: If you all wanna make order please KLIK,LIKE and FOLLOW the instruction at MG COLLECTIONS .
Thanks Guys .
HAPPY SHOPPING =)







Happy Belated Birthday Eyqa !


Cake untuk Eyqa..amik la..akak buat special..hehe ;p


Sorry if card bithday tak cantik..tak kreatif sangat lah awak.hihik 

Eh..baju saya pun macam kek saya bagi dekat awak..hehe
----------------------------------------
  Hye awak Eyqa Haziqah
Happy Birthday awak.
Entry ini simple je awak..hehe
Hope Awak Suka..
Kalau tak suka pun, kena suka ye.. =p
Anyway sorry lambat wish sebab akak busy exam..takde gap langsung...
Ini baru habis exam..=-=
Akak doakan eyqa panjang umur..murah rezeki..dan paling penting eyqa jangan sakit-sakit tau..jaga kesihan tu penting...hehe :))
Ini tahun last eyqa umur "belas-belas"..hikhik..
Enjoy your day and always happy ok dear :))

Doa Permudahkan Urusan Untukku

Assalamualaikum




اللَّهُمَّ لا سَهلَ إِلاَّ مَا جَعَلْتَهُ سَهْلاً ، وَ أَنْتَ تَجْعَلُ الْحُزْنَ إِذَا شِئْتَ سَهْلاً

Maksudnya : “ Wahai Tuhanku , tiada kemudahan melainkan apa yang Engkau jadikan mudah 

dan perkara yang susah boleh Engkau jadikan mudah , apabila Engkau mengkehendakinya”


                                                                                                    Thanks Boo Wanie :)

Dear friend N.A !

Assalamualaikum

Dear N.A ;)


Hari nie dah 3 Januari 2012. Kejap je kan rasa masa berlalu. bagi bulan pertama tahun 2012 nie ada satu tarikh yang sentiasa melekat dalam fikiran aku. Birthday N.A. Selamat Hari Jadi Awak :)
Aku harap kau baca lah blog aku tak seberapa ini.Kalau kau tak baca pun takpa sebab aku mungkin dah tak ada dalam fikiran kau kan.takpa aku tak kisah.takpa kalau kau lupa aku buat selamanya.Tapi walau ribut taufan mana pun berlaku kau tetap kawan aku sampai bila-bila.Kawan sampai akhirat.Aku tak punya musuh.aku tak suka bermusuh.itu aku.Aku tak punya kekuatan untuk wish kau dekat fb kau sebab mungkin kau akan ignore.Aku just tulis dekat wall aku Happy Birthday.
 Selepas kejadian hari itu,aku dan kau tak contact langsung kan.aku tau kau marah sangat dengan aku.sampai kau macam hina aku dekat yang lain..takpa aku tak kisah.biar kau bahagia di sana.aku sentiasa berdoa yang baik untuk kau wahai kawan.Insyallah.Mungkin tanpa aku kau bahagia.Aku doakan kau sentiasa bahagia dengan kawan-kawan kau yang sangat ramai itu.hope kau happy senantiasa.Amin:)
Dulu kita pernah berjanji bila tiba birthday kita kan..aku nak kasi hadiah..kita nak da baju yang sama-sama..kita nak yang itu nak ini..semua happy je kan,.itu semua aku dah plan tapi lepas kejadian hari itu aku tak punya kekuatan yang kuat nak buat semua tu sebab engkau mungkin tak akan terima dan mungkin kau dah tak kenal aku.Takpe.Yang penting kau bahagia.Biar aku simpan itu semua dalam hati.Aku juga da ternampak kau sambut bersama kawan-kawan kau.aku tumpang gembira sebab kau bahagia.Even kau tak anggap aku ini kawan or sahabat bff kau yang selalu kau ungkapkan dulu tapi aku tetap anggap kau kawan aku.Aku tak punya hak nak kongkong kau.Semoga kau bahagia kawan.
Happy Birthday 21.
Semoga panjang umur murah rezeki
Sihat senantiasa.
Moga bahagia.
:) Salam

Bye History , Hey New Diary

Assalamualaikum

Hellorrrrrr 
|
|
|
|


Simple wishes macam pic dekat atas . comel tak no tu? hehe . yang sebelah aku tu super cousin aku 
Boo Wannie. seorang gila fashion okey. comel kan die . Semalam kitaorang mengedik sambut New Year 2012. .Main bunga api sama-sama.Lagi best sambut berdua dari pegi I-City yang memang terang akan sesak.Whaaoo !! buat pening kepala je kan.Kalau yang sambut dekat rumah macam aku sepp sikit.
Azam ? Aku punya azam baru tapi azam aku biar diri aku sendiri yang tahu and simpan.Hehe :)
And yang paling best insyallah this is MY FINAL YEAR! Insyallah.Doakan ye kawan-kawan.Sayang korang :))

#Tahun 2012 tahun yang mungkin tahun yang sangat bermakna bagi aku.Insyallah.Nak tahu? Tunggu posting aku sepanjang 2012 okey .

Okeylah.anyway permulaan tahun baru ini saya mid semester in 3 JANUARI 2012 . Next week. Pray for me ya .

"Tutup Buku Lama Buka Buku Baru"
"Tutup Dengki Lama Buka Hidup Baru"