Gali bawal balik !



Assalamualaikum

Semalam kan kan . aku ada buat tutorial TUDUNG BAWAL STYLISH ! Korang- korang yang dah lama tak sentuh or tak pakai tudung bawal tu cuba pergi gali-gali balik almari laci korang atau emak-emak korang punya tudung . mereka mesti ada banyak punya.. hee.. korang lepas tengok tutorial nie and kalo ada yang minat tu tak perlu lah nak pergi tudung bawal yang gila mahal kat luar sane tu . .korang gali dalam almari tu mesti ada punya . save budget kan . hikhik . korang amik and pakai tudung bawal korang tu ngan style macam kat atas ne . . aku buat tutorial nie pun ramai yang suggest suh aku buat . . hee . so untuk korang-korang . aku dah buat tutorial macam kat atas ne . hehe .enjoy it ya :)
sorry for any mistake ya :) 
hehe :)
 okey bhaiii :)


bila digelar sang pemarah !

Assalamualaikum

cube tengok muka aku yang tak comel macam korang kat bawah ne.
ada muka seorang pemarah and garang ke?


# Sejak-sejak nie aku  macam rasa asyik digelar seorang yang pemarah ..
# Aku tak suka digelar macam tu .
#Sebab aku bukan macam tu.
#Hari-hari ada je perkataan marah keluar pada mulut .
#Pada hakikatnya aku bukan begitu .
#Itu bukan aku.
#Aku rindukan apa yang aku rindukan ini
#Hanya aku seorang dapat ungkapkan 
#Aku cemburu tengok kawan aku dengan sang pencintanya
#Aku rindu sangat macam tu .
#Berbual-bual panjang-panjang mereka
#Tapi aku hanya sekejap .
#Tak puas aku merasanya.
#Kalau gadis lain juga akan merasa macam aku rasa .iye bukan ?
#Kadang2 perasaaan marah tu muncul bila masa kita tak sedar
#Aku minta maaf kalau aku seorang pemarah .
# Aku sangat mencintai dan merindui sang pencinta ku.
# i l o v e y o u M.A.A#

Hello Semester F.O.U.R


Hye hello to Semester F.O.U.R  please ! ;)
Actually agak terlambat sikit aku update pasal masuk semester baru nie . dah dekat dua minggu dekat kolej . hee tak pe kan .Sekarang macam tengah free kejap before nak tunggu kelass operational managemnt kejap lagi pukul dua . oyeahh penat ulang alik bila gap mase banyak sangat . sabar je sayang . so da mase ne bolehlah update kejap sambil cari info pasal assgment . hamboii dah da assgment baruuu nak hupdate ! ish2 . ketuk sikit kang . hee . . Eh pejam celik pejam celik sekarang aku dah jadi senior dah . . ceh ceh nak bangga sikit . tapi senior apenye badan nie still kecil and orang jalan pun tak nampak aku . hihihi . Semester nie aku ambil tiga subject je . sikit je kan padahal long semester .orang lain semua yang ada amik enam subject . amekkawww ! haha . .Lagipun aku yang nak tiga subject semester nie . takut nak bawa berat2 . sebab takut pointer mane tau jatuh sebab subject kali nie semua susah-susah . lagipun lecturer da pesan ikut kemapuan tahap mane yang boleh .makin meningkat semester kita makin susah la subject tu . semester ne aku berjumpa dengan subject Human Resource,Operational Management and Acc Management  . .amekaww lagi . tiga nie pun dah garu kepala. lalalala . .Lectuere semester nie pun best . . ada yang pernah ajar and ada yang first time . hee . Lecturer dah pesan sem nie kena struggle betul-betul,awak tu dah semster 4,dah tak leh nak gatai2 nak ponteng kelas . .assigment submit . . terutama aku nie cepat lupa pulak sekarang ne haishh . .banyak sangat masalah bermain dikepala nie ..haishh..padah ne bila lupa-lupa nie . nanti diri sendiri yang kena . huhu . chill la sarah jazmira oii . Hope semester nie i will do my best ! Target the best pointer ! ;)

Sana Sini Bola Cerita !

Hey Assalamualaikum

Mulakan entri yang tak berapa nak awesome nie dengan pic muka happy terpeace-peace =D
hik hik hik !


Oyeah . Oyeah . nak peace lagi lahh sebab aku bangga Malaysia menang tadi weyh separuh akhir MALAYSIA VS MYAMAR ,Malaysia-1 vs Myamar-0 . semangat hari ne aku nak tengok bola semi-final sebabnye sebelum ne aku tak berpeluang nak tengok bola live dekat TV sebab hostel aku ada tv tapi xde channel yang gempak2..*tolong kesian sikit sama aku . ceh2..nak cakap padan muka la teww . nak cakap bagus la leh fokus study le teww kan . lalala . ye la awak-awak sekalian . HAHA . . Oh okay aku terasa lain bila sebelum ne pergi mana -mana orang cakap pasal bola . bila tiba malam je mesti aku nampak ramai orang lepak dekat kedai mamak seksyen 13 ne tak pun bila pergi seksyen 7 lagi lah penuh orang dekat kedai mamak yang selalu aku lepak tu disebabkan mereka-mereka tengok bola . tapi mase tu ak tak berpeluang nak tengok ! kesian lagi sebab korang boleh tengok kan . HAHA . Lepas tu esok pergi kelas budak-budak kelas tanya aku "you ada tengok match bola tak semlam?" ohh ! okay , aku blurr . jawapan aku tu pun budak kelas aku macam nak percaya ke tak aku ne tengok ke x . HAHA . sebab bila dekat hostel aku  akan dengar orang jerit bermakna Malaysia menang le teww . .sana sini semua cakap pasal bola sampai abah aku pun sanggup telefon suruh anak die nie tengok bola . HAHA . tetap jawapan sedih "hostel adik takde channel yang ada live bola tu la abah : ! tolong unlike terus ! HAHA . So esok pegi kelas member aku tanya macam nak aku gtau terus tak payah diorang tanya dulu . Ne Malaysia masuk final sebab aku tengok le tewww . hihi..Tolong Like ! HAHA . Okey lah aku sekarang bangga sangat Malaysia Harimau Malaya dapat ke peringkat Final ! Keep it on MALAYSIA !

Rolling in the Deep !

1# when my mind ROLLING IN THE DEEP ! ;p

There's a fire starting in my heart
Reaching a fever pitch, and it's bringing me out the dark
Finally I can see you crystal clear
Go ahead and sell me out and I'll lay your ship bare
See how I'll leave with every piece of you
Don't underestimate the things that I will do

There's a fire starting in my heart
Reaching a fever pitch
And it's bringing me out the dark

The scars of your love remind me of us
They keep me thinking that we almost had it all
The scars of your love, they leave me breathless
I can't help feeling
We could have had it all
Rolling in the deep
(Tears are gonna fall, rolling in the deep)
You had my heart inside of your hand
(You're gonna wish you never had met me)
And you played it to the beat
(Tears are gonna fall, rolling in the deep)

Baby, I have no story to be told
But I've heard one of you
And I'm gonna make your head burn
Think of me in the depths of your despair
Making a home down there
As mine sure won't be shared

The scars of your love remind me of us
They keep me thinking that we almost had it all
The scars of your love, they leave me breathless
I can't help feeling
We could have had it all
Rolling in the deep
(Tears are gonna fall, rolling in the deep)
You had my heart inside of your hand
(You're gonna wish you never had met me)
And you played it to the beat
(Tears are gonna fall, rolling in the deep)
We could have had it all
Rolling in the deep
You had my heart inside of your hand
But you played it with a beating

Throw your soul through every open door
Count your blessings to find what you look for
Turn my sorrow into treasured gold
You pay me back in time and reap just what you sow

(You're gonna wish you never had met me)
We could have had it all
(Tears are gonna fall, rolling in the deep)
We could have had it all
(You're gonna wish you never had met me)
It all, it all, it all
(Tears are gonna fall, rolling in the deep)


We could have had it all
(You're gonna wish you never had met me)
Rolling in the deep
(Tears are gonna fall, rolling in the deep)
You had my heart inside of your hand
(You're gonna wish you never had met me)
And you played it to the beat
(Tears are gonna fall, rolling in the deep)

You could have had it all
(You're gonna wish you never had met me)
Rolling in the deep
(Tears are gonna fall, rolling in the deep)
You had my heart inside of your hand
(You're gonna wish you never had met me)

But you played it
You played it
You played it
You played it to the beat. 
------------------------------------------------------------
Hye . ehem . korang ada perasan velog aku dah tukar lagu . dah takde dah lagu Wish You Were Here tu . Dah tukar lagu ROLLING IN THE DEEP . Actually lagu ni aku tak penah dengar kat mane2 corong radio . aku jatuh cinta sama ini lagu lepas dengar cousin aku BOO WANIE Q die nyanyi lagu ne masa dalam kereta . sumpah sedap gilerrr die nyanyi lagu ne . lepas tu aku terus suka and cepat-cepat upload and aku pun dengar hari-hari . tapi yang bestnye aku dengar lagu nie bukan dengar suara ADELE ne tapi aku terbayang suara BOO WANIE Q yang awesome . :) HiHi. and lirik die pun macam best . hee . saje nak share . 
saye suka share(3S)

Hye Si Tudung Tweet

Helorr..eh..eh semalam korang free tak? free ke tak free ? HAHA..kalau korang-korang free tengok tak cerita Si Tudung Tweet dekat TV dekat dihatiku tu . hehe. sumpah cerita tu best sangat lakonan liyana jasmay and aku suka senior mereka "abang Aiman" ceh . hehe . Actually dah 2 minggu aku dok tunggu nak tengok cerita ni . siap plan rabu malam nak duduk rumah diam-diam tengok cerita yang macam best and memang best . like .

Daripada tengok entry pun korang boleh agak berteka-teki ne cerita gender pasal apa kan.mestilah pasal gadis yang bertudung .kalau korang yang tak sempat nak tengok mesti terfikir bertudung sebab ber"tweet" ke?and terasa rugi kan tak dapat nak tengok cerita nie?takpe meh aku nak kongsi dengan korang pasal cerita ne . hehe 

Jom kita mula bercerita :

Lakonan utama dalam cerita ne Liyana Jasmay sebagai Zubaidah. Dia seorang pelajar pertama jurusan Fesyen and cara pemakaiannya bukan macam seorang pelajar fesyen yang vouge-vogue gitu.Dia hanya seorang gadis yang hanya berbaju kurung and bertudung bawal macam datang dari kampung dan semestinya dia menjadi bahan ketawa rakan-rakannya terutamanya seorang gadis hot nie Marissa(Juliana Evans) yang gayanya sangat verfesyen dan merasakan dirinya' hot' dan ada seorang mamat ne sangat mengilainya(Aiman) .Pada yang sama perasaan Zubaidah terus cemburu yang teramat disebabkan si Marissa ne sangat rapat dengan Aiman.

Class pertama diaorang si senior(Aiman) ada suruh junior mereka jadi pengikut Tweet-Jer(ala Twiter) die dan masa tu confirm2 lah si Zubaidah ne sangat blurr apa itu Tweet-Jer . Kena ketwa and bahan lagi lah sampai satu tahap tu Si Zubaidah ne register lah Acc Tweet-Jer die sendiri ..Pada permulaan kawan2 pengikut dia just 10 orang and pada satu tahap tu da senior jurusan photography nak dia jadi model bertudung.

Dari situlah si Zubaidah nie dah mula famous dan dikenali semua orang.Apetahlah lagi dalam Tweet-Jer dia..dari 10 follower and dah sampai 500 follower . Hari2 seterusnya si Zubaidah nie tak pakai dah segala baju kurung and tudung bawal ne..dia dah mula berfesyen  and ber"vintage" dan terasa sangat vogue dari marissa dan dia mengharap si jejaka Aiman dapat menyukainya.Harapannya sangat tinggi.Tapi segala harapan tingginya punah.Kecewa si Zubaidah.

Zubaidah tertipu lagi apabila dia mendapati  yang selalu mengenakannya selama nie Marissa tapi yang buat semua tu adalah Aiman.So..Zubaidah terus menyerang si Marissa ne depan orang ramai.Marissa pun terang apa yang berlaku and barulah Zubaidah sedar akan kelakuannya.Pada yang sama.video mereka serang antara Zubaidah dan Marissa tersebar.Dari situ follower Zubaidah pun dah kurang dan semangatnya pun dah lain.

Akhirnya Zubaidah mendapat nasihat daripada ayahnya atas semua yang berlaku.Si Zubaidah telah kembali memakai cara pakainnya seperti dulu berbaju kurung dan bertudung bawal seperti mana hari pertamanya di dalam kelas dan Si Marissa telah mengubah style seperti Zubaidah yang stylo dahulu dan menjadi lebih baik dari sebelumnya dan mereka menjadi kawan.

T-A-M-A-T

#Banyak pengajaran kita boleh dapat dlm cerita ini.Dan kita sebagai umat islam harus berjaga-jaga ketika bergaya dan berfesyen #

"Yang Tertutup Itu INDAH"



psttttt: Saya takde Twitter tapi saya ade TWEET-JER ! HAHA

I wish err..


I WISH it didn't hurt
I WISH it didn't care
I WISH it didn't matter
I WISH i was happy
I WISH i had money
I WISH  i could sleep at night
I WISH i enjoyed my life
I WISH could just enjoy food
I WISH  you were here
I WISH you meant it
I WISH i was different
I WISH i didn't EXIST .
:)  :) :)

p/s : err..point yang 5 tue macam sangat penting yeyeyyeye untuk di"wish"kannnn..hehehehe


Reunion BFF !

HeyooOOOooo !

Quick update :

5 NOVEMBER 2011






Tarikh Terbaiiiiikkkk !

A.W.E.S.O.M.E


Diam tak diam

Assalamualaikum..
Hey youu...
Hari ini dah tibanya hari jumaat..esok dah sabtu so ini bermakna hanya tinggal beberapa hari saje lagi aku bakal meneruskan kehidupan aku sebagai seorang pelajar  kembali yang harus mencapai kejayaan demi masa depan yang harus diwarnai dengan indah dengan kebanggaan .err..ape aku merepek ! kalau tak faham tak pe biar aku yang sendiri yang memahami. =-=




Err..aku bukan nak menconteng panjang-panjang..tapi tangan aku ne gatal untuk menulis di sini jugak ..tak salah bukan?Hari ini tak macam hari aku yang lain.aku kosong.orang putih kata empty.=-=
(okey stop berlagak nak cakap omputih) err..

Aku KOSONG ! sebab aku rasa sekarang better aku diamkan diri demi jaga hati orang lain.biar aku diamkan diri demi kepentingan orang lain.Biar aku diamkan diri supaya tak sakitkan hati orang lain.Aku harus diamkan diri supaya tak timbulkan masalah serta porak-peranda.Lagi BAGUS BUKAN ? =-=
Sebab aku nak semua bahagia..Aku nak tengok semua orang happy-happy.Biar aku tak happy takpe bukan?

Demi semua orang aku nekad untuk memberikan yang terbaik untuk semua orang kerana aku sayang semua orang. Sarah sayang semua.=-=




Kekosongan di isi ;D


Heyyouuuu..Hey Velogerrs :)
Lately ne aku diserang virus yang baru..Virus tak boleh nak tido..Ne bukan kes makan ubat tak tido..tapi mata nie memang tak boleh nak tido..kenapa?kenapa?kenapa?Aku pun tak tahu..Kalo boleh dah dekat nak bunyi azan subuh barulah mata ne nak pejam sampai matahari naik..err..anak dara tak boleh macam tu..tak bagus orang tua kata..cancel terus bakal mak mertua nak jadikan menantu..hihihi...
So..apa yang aku buat masa mata tak boleh tutup ne..dengan rasmi macam da hikmah aku tak boleh tido tu..ak menghadap lah 24 jam Fb..dengan Fb bosan and da satu malam tu kawan aku merangkap my junior da tegur dekat velog aku bila nak make up ini velog..Velog aku yang tak seberapa ne..Aku cakap aku tak pandai nak buat semua..hihihihi..biasalah tak gila velog sebelum ne..then aku fikir best jugak dapat make overrr velog ne..aku ambik seruan dye untuk aku make up velog ne..tengok lah dekat atas tu..hehe..
My NEW VELOG!
To my friend :
Hehe..saye da lah make up ckit ini...
Berapa awak boleh bagi bintang?? 
heee :)) (sukerr tersipu-sipu malu)