10 sebab kenapa aku suka tengok wayang

Asslamualaikum

Hey. terasa lama pulak tak update blog nie.aku tak punya masa yang lapang untuk mengupdate blog nie.sorry blog kalau merajuk dengan aku . .kesian blog aku macam nampak kusam je . nanti tak busy aku make over ye . hikhik .  kita bagi mengeiiahhh sikit eh ;)


Okey.semalam dapat jugak aku pergi berdating dengan my sista Boo Wannie.hehe..plan punya plan at last dapat jugak berdating pergi tengok wayang  cerita Jack and Jill.So far ceritanye kelakar okey..dari start cerita sampai dah nak habis ketawa je..terasa macam hilang semua masalah . suka okey..hehehe..(mata di atas tangan di bahu)..hehe

Okey..saja nak share kenapa aku suka tengok wayang :

1# of coz la screen dia besar and aku puas nak tengok . tak perlu pakai spek pun nampak.(rabun la katakan)hikhik..

2# mungkin sekarang tengok wayang ini macam salah satu hobi aku..hehe(hobi keluarkan duit ke?).

3# tengok wayang ada teman..kalau beli dvd nanti mesti tengok sorang and screen lappy yang kecik.

4# punya teman masa tengok wayang..tambah-tambah bila dengan boyfriend..berdating gitu.bagi aku tengok wayang sama-sama sweet jugak..hehe..

5# bila hangout dengan kawan tengok wayang adalah satu perkra yang happening bagi aku .boleh have fun gituuu .

 6# boleh makan popcorn yang big size tu sorang-sorang masa dalam panggung.dekat rumah kau makan kuaci je..pergghh.tak best ! (kelas kau bedahhh nak popcorn) HAHA

7 # tiket wayang boleh buat salah satu koleksi aku.kalau tengok dekat rumah takde tiket kanHEHE

8# lepas tengok cerita wayang tu boleh cerita balik pot pet-pot pet pasal cerita yang tengok tadi . sama da suka or tak.

9# kadang-kadang tak rasa terlambat pun bila orang lain tanya dah tengok ke cerita tu..cerita ini.hehe.

10 # boleh cakap "aku dah tengok" ( berlagak sebentar) hehe

Baru terasa rindu berombak


Assalamualaikum =)

"Hidup ini hanya kita yang merancang tapi Allah yang tentukan segalanya.
Kadang-kadang apa yang kita merancang untuk yang terbaik tapi Allah tahu apa yang lagi terbaik untuk kita."

AWAK. Baru sekarang saya terasa rindu dekat AWAK.
Baru sekarang saya terasa sunyi sepi tanpa gelak ketawa.
Baru sekarang saya terbayang AWAK datang menjemput saya untuk kemana saja.Saya dah rindu.
Baru sekejap AWAK pergi dan bakal berjumpa dengan dunia baru.Saya dah rindu.
AWAK.saya rindu segala apa yang saya lakukan bersama AWAK.Sangat banyak kenangan.
AWAK.Saya berharap walaupun kita berjauhan.erat kasih sayang hubungan kita kukuh sampai bila-bila.
Insyallah.Semoga ALLAH permudahkan segala urusan untuk masa hadapan dan saya berharap hati AWAK sentiasa kuat menceburi apa jua rintangan.
Ingatlah saya akan sentiasa berdoa kepadamu dan sentiasa berada dibelakangmu untuk memberi yang terbaik dan menyokongmu.

:) sayaRINDUawak:)



-Aishiteru Awak-


Tiga Hari Tiga Negeri !

Assalamualaikum

Eh..aku rasa dah lama tak update blog nie..haish..aku agak busy sana dan sini..ecece..macam aktif sangat kan aku nie..sebenarnya macam-macam nak update tapi masa yang sempit aku rasa..kasihan kan . hikhik..haishh..emo pulak nie..sekarang ni aku dah xnak emo-emo tu..aku nak happy je..lagi best kan kalau happy..yipeeeee..:)

Okey kalau tengok entry aku mesti macam aku pergi bercuti kan atau ber'vacayyyy' gitu . hehe . betul lah tu kalau sape rasa macam tu . . seeeppp sikit. ! ohh.. sebenarnya minggu lepas aku bawa housemate aku si Ziela pergi jalan-jalan utara..orang sarawak tak pernah jalan utara aku habaq mai..so cheq pun bawa la die ikut cheq balik Penang-Kedah-Perak..wah..banyak negeri kan dalam masa 3 hari . haisshh..penat cheq berjalan sana sini..Fist sampai penang and stay dekat rumah aku dekat penang and esoknye pergi jalan-jalan dekat 1AVENUE..bagi si ziela nie shopping..hehe...lepas tu balik kedah pula..and esoknye pergi taiping..hikhik..pegi taiping hari yang best sebab aku dapat pergi taiping..ada kenduri sedara aku dekat sana..yang paling aku rasa best sebab sebelah rumah kenduri ada sawah padi okey..aku lah orang pertama dalam kereta menjerit bila tengok sawah padi tu..sebab sebelum nie aku teringin nak berpijak kaki dekat sawah padi yang best..suasananya superb..aku macam nak menjerit je bila sampai tu..ada pulak kawan aku nie lagi seronok kami bergambar and die pun suka suasana perak nie..hehe..suke-suke..lepas tu ingat nak pergi tasik taiping tapi malangnye tak dapat berpijak dekat tasik tu sebab hujan..ye..taiping memang raja hujan bile petang..ok..disitu agak sedih sebab itu tempat yang kedua aku teringin nak pergi..just boleh tengok dari dalam kereta..sedih kan..kan..seppp sikit :0 Ok nak merajuk kejap dengan tasik taiping..hehe..boleh pulak kan..takpe next time ak pergi pagi-pagi buta dekat situ..hikhik..;p
macam mana pun tiga hari tu hari yang best bagi aku..ziela and family aku..hehe
Nah laa aku tunjuk sedikit gambar kitaorang dekat bawah nie :))







Happy Birthday Sis Jasmin !

Assalamualaikum

Happy Birthday to you . 
Happy Birthday to you . 
Happy Birthday to you . 
Happy Birthday to Sis Jasmin .

=-= Oyeah . Oyeah . Kak jazz !! sara dah nanyikan dekat kak jazz . hehe . suka tak ? suka tak ? 

Ini lah Birthday Beautifull Lady today ;


:opsss...sorry terkidnap gambar kak jazz :) hikhik . 

Okey . hari ini birthday sis jazz yang "beautifull" merangkap bakal kakak ipar aku nanti . cehh... hihihi . tadi dah wish dekat fb . .itu pun lambat sebab semalam kredit habis and tak sempat nak wish kak jazz awal2  dekat fb sebab class pack. .hikhik . takpe at least dah wish kan . kan .  hehe . Sara doakan kak jazz panjang umur dan murah rezeki . .  sihat tubuh badan and semuanya berjalan dengan lancar untuk hari yang bakal bersejarah nanti . ngeee..upssss . . rahsiakan ye . hehe . . dan last sekali sentiasa cantik ye . =)


Cute cupcake for youu sis :)



Wordless Wednesday #1 - Dia MERDEKA !


Happy Birthday Abah !


Whoaa . hari ini 6 December 2011 . Birthday Abah aku . HAPPY BIRTHDAY ABAH !!!!!!!! yang ke 40++ . . .hehehe . Sedih tak boleh nak celebrate birthday abah sama-sama macam tahun-tahun lepas . .tak boleh nak makan besar sama-sama . hee .  juz tadi boleh call wish dekat dalam telefon je .tak pe anakmu bagi peluang abah and mama dating leteww . hikhik . . Anakmu doakan semoga abah panjang umur dan murah rezeki , sihat tubuh badan , dan sentiasa dicucuri rahmat dari ALLAH SWT. You're the best Father that I have  :)

Hati ini nak bagi siapa jaga ?

Assalamualikum


Ohh . hati :)

Ohh . Indahnya hidup . bahagianya hidup kalau hati ini tak ada siapa sakiti .
Ohh . Indahnya hidup . bahagianya hidup kalau hati ini penuh dengan warna warni.
Ohh . Indahnya hidup . bahagianya hidup kalau hati ini tawa riang setiap hari .
Ohh . Indahnya hidup . bahagianya hidup kalau hati ini tidak rasa disakiti .
Ohh . Indahnya hidup . bahagianya hidup kalau hati ini sentiasa berbau wangi .
Ohh . Indahnya hidup . bahagianya hidup kalau hati ini tak pernah perit panas sang mentari .

 Sungguh indah jikalau semua ini terlekat di hati mereka dan aku rasa kekadang aku merasa aku telah jaga hati mereka seperti di atas . Itu yang aku rasa . Tapi . .

Ahh . Suramnya hidup . gelapnya hidup kalau ada yang tak pernah fahami diri ini .
Ahh . Suramnya hidup . gelapnya hidup kalau ada yang tak pernah nak bagi peluang dekat diri ini .
Ahh . Suramnya hidup . gelapnya hidup kalau ada yang tak pernah nak jaga hati ini .
Ahh . Suramnya hidup . gelapnya hidup kalau ada yang tak pernah nak percaya diri ini .
Ahh . Suramnya hidup . gelapnya hidup . kasihan hati ini . tak ada siapa jaga hati ini . sedih . tapi kuat juga ni.
Ahh . Siapa nak jaga hati ini ?
Ahh . Sudah penat jaga hati orang ni ?
Ahh . Semuanya akhiri dengan i !

# Tapi yang penting bagi aku adalah biarlah orang tak jaga hati kita .biar kita jaga hati orang dan sedia menerima segala tohmahannya . :))

Tak ada pengganti lain !

Assalamualaikum

Sayang MAMA :)

Orang kata aku lahir dari perut mak ! (Bukan Org kata , memang betul)

 Jom baca yang kalau korang sayang emak korang  :)

Bila dahaga , yang susukan aku . Mak .
Bila lapar , yang suapkan aku , Mak .
Bila keseOrangan , yang sentiasa di sampingku , Mak .
Kata mak , perkataan pertama yang aku sebut , Mak .
Bila bangun tidur, aku cari , Mak .
Bila nangis , Orang pertama yang datang , Mak .
Bila nak bermanja, aku dekati , Mak .
Bila nak bergesel , aku duduk sebelah , Mak .
Bila sedih , yang bOleh memujukku hanya , Mak .
Bila nakal , yang memarahi aku , Mak .
Bila merajuk , yang memujukku cuma , Mak .
Bila melakukan kesalahan , yang paling cepat marah , Mak .
Bila takut , yang tenangkan aku , Mak .
Bila nak peluk , yang aku suka peluk , Mak .
Aku selalu teringatkan , Mak .
Bila sedih , aku mesti telefOn , Mak .
Bila serOnOk , Orang pertama aku nak beritahhu , Mak .
Bila bengang , aku suka luah pada , Mak .
Bila takut , aku selalu panggil , " Mmaaakkkk ! "
Bila sakit , Orang paling risau adalah , Mak .
Bila nak exam , Orang paling sibuk juga , Mak .
Bila buat hal , yang marah aku dulu , Mak .
Bila ada masalah , yang paling risau , Mak .
Yang masih peluk dan cium aku sampai hari ni , Mak .
Yang selalu masak makanan kegemaranku , Mak .
kalau balik ke kampung , yang selalu bekalkan ulam & lauk pauk , Mak .
Yang selalu simpan dan kemaskan barang barang aku , Mak .
Yang selalu berleter kat aku , Mak .
Yang selalu puji aku , Mak .
Yang selalu nasihat aku , Mak .



Renungkan :


" Kalau kau sudah habis belajar dan berkerja , bOlehkah kau kirim wang untuk mak


" Mak bukan nak banyak , lima puluh ringgit sebulan pun cukuplah . "


Berderai air mata jika kita mendengarnya .

#Aku rindukan mama aku . . mama nak balik . nak makan sedap-sedap . hehe. boleh kan macam tu . tak pe nanti tunggu anakmu balik ye ;)


 # Ini MAMA saye..MAMA yg supoorting and thanks mama yang sentiasa bertahan dengan karenah anakmu ini :)