Tibanya Puasa ;)

Assalamualaikum

Selamat menunaikan ibadah berpuasa kepada semua bloggers ;)
Tak SABAR nak hadiri event2 berbuka puasa yang akan diadakan..syiok la ;)
hehehehe....

Your Road Maps To Sucess Starts HERE !

Assalamualaikum

:bersama tiket masuk:
*formal ye*

Semalam saat-saat yang ditunggu2 nak pegi satu seminar yang dianjurkan oleh kawan-kawan aku pelajar semester akhir.
Alhamdullilah mereka telah berjaya melancarkan SEMINAR KOMUNIKASI ini semalam.Ini bukan calang-calang seminar ok.wahh.. jangan ayat fomal gitu bak kata ALLY ISKANDAR.









Talk with ALLY ISKANDAR ;)
Hensem weyhh..:)




Excited tunggu ;)

Okey.semalam tetamu undangan  seminar ialah jejaka yang sangat ensem yang aku suka.sebelum nie tengok dekat tv je tapi semalam ambik kau tengok depan-depan dan semalam kawan aku book dekat seat depan supaya aku boleh tatap wajahnya."terima kasih ye hana sebab bagi saye duduk depan2..hehehe..
Confirm2 lah ALLY ISKANDAR yang macam aku mention dekat atas 2 kan.
Talk yang dye bagi best sangat.banyak input boleh dapat.
Antara input dengan dengan menatap wajahnya aku lebih menatap wajahnya ye.
hihihihi...
Subahanallah hensem sangat dye.hehe..sukaaaaa.. :)
Bagi aku dye sangat kelakar orangnye.even semalam kitaorang dengan dye macam berborak antara satu sama lain dan share pendapat sama-sama tentang KOMUNIKASI. tapi sayang aku tak dapat nak ambil gambar dengan dye sebab dye sangat rushing.huhu..tapi sudah menatap wajahnya sangat mencukupi ye.dan tak larat nak ketawa sepanjang event 2.banyak sangat kenangan manis semalam.
And lastly nak congrats dekat pelajar pengurusan semester akhir sebab korang dah berjaya!
Next semester is my turn. 
;)

Happy Birthday Hadif !

Happy Birthday HADIF!Happy Birthday HADIF !Happy Birthday HADIF!
Happy Birthday to you baby boy HADIF !


: Semalam celebrate birrthday budak comel pakai baju mickey yang aku sangat sayang sama dye.tersangat sayang sebab sebelum nie aku susah nak suka budak-budak tapi bile dengan baby HADIF ne aku sangat suka bermain dengan dye.dye suka sama aku.suka main sama aku.comel kan dye.:





 :Semalam dah SETAHUN dah dye.alhamdullilah dah nak besar nie.tak sabar nak mengurat dye.sebab nant dye besar mesti HENSEM.suka.suka.suka.hehehe..Aunty sayang HADIF.:


 :Suka picture nie:



:Semalam ramai orang datang.suka la happy je semua.ada sekali majlis doa selamat.aku nak thanks dekat AZARUL AZUAN dan KAWAN-KAWANNYA sebab sudi datang.thank a lot guys..hehe:

:Alhamdullilah kenduri semalam berjalan dengan lancar.Semoga Muhammad Farish Hadif panjang umur dan murah rezeki aunty doakan.amin.amin amin.
 :)


p/s:sakit pinggang sebab cuci periuk besar punya !

First Time Clashing !


Hey Bloggers ;)

Aku tak suka bila dapat tahu exam mid-term nanti aku ada yang CLASHING !
Tak suka tak suka tak suka !
Mula la aku nak susah hati semua.
Boleh ke tak aku jawab nanti.
Fikiran dah ke arah negatif ini.
Ya ALLAH boleh ke aku hadapinya.
CLASHING aku pada 22 JULY 2011.
Last paper okey mase 2..
Dalam masa sehari 2 aku ada 3 PAPER yeyeyeyeyeyeye.
OMG.First Time CLASHING.
Dengar khabar aku akan dikuaranti sampai Pukul 8 malam yeyeyeyyeye.
Mood sangat2 risau nie.
Itu bukan bagi halangan bagi aku.
Tapi apa-apa pun aku tetap nak buat yang terbaik.

STUDY SMART not STUDY HARD ok ;)


Sangat Bersyukur ;)

Assalamualaikum


Hey Bloggers ;)

Bersyukur.Bersyukur.Bersyukur.

Pagi ini class cancel.sangat seronok okey sebab boley bagun lewat sedikit ya.hehe
Haisyyh..teruk kan anak dara ini.lagipun perut ini sangat lah meragam.Benci.
Then dapat mesej dari classmate aku Cik Mar. "Sara dah amik result?"
Yeaap..confirm aku 100 peratus terkejut beruk dan bagun terus ya.
Angin ribut takde tetiba result nak kuar.
Ahh..aku cakap itu semua khabar angin sebab tempat study aku memang banyak khabar angin yang tak boleh pakai.So..aku malas nak percaya.
Lepas tu confirm betul-betul terus aku percaya dan siap2.
Aku mase 2 memang mandi tak basah..makan tak memang tak ar kan.asyik fikir and fikir.
Sampai je kolej terserempak kawan semua pakai tanya..makin ditanya makin aku takut.
Pergi bilik slip exam dengan perasaan dup dap..dup dap..
Lepas beberapa minit namaku dipanggil.
Tidak ku pandang slip 2 tapi apabila melihat hati berbunga2 dan bersyukur sangat dapat naikkan pointer aku lagi.BERSYUKUR KEPADA TUHAN.amin..amin..amin,
So..aku beriktihiar semester ini aku nak target lagi tinggi untuk exam yang akan datang.
Insyallah.Thanks kepada smeua yang doakan aku ye ;)





Ku Tidak Mengerti.


Tidak ku mengerti kehidupan manusia lain.
Sama ada yang baru kenal ataupun tidak.
Tidak ku tahu apa masalah yang sebenar.
Tidak ku tahu mengapa?apakah?
Diam tanpa sebarang reaksi.
Reaksi yang tiba-tiba tidak ku kenal begitunya ia.
Pelik.Pelik Dan Pelik.
Aku Tidak Faham.


Saya Ada Baru Punya :)

Assalamualaikum

Saya Ada Header Baru.

Tak cantik macam kamu-kamu punya Header.
Header saya biasa saje ok sebab saya tak creative macam kamu.
Tapi tetap ada jugak nak tiru Header saya macam header ini. 
Header yang sebelum ini.
haha..tapi saya tak kisah awak nak tiru.
:)
tapi same kan.. :p


tapi saya dah betukar kepada yang baru : 
Taraaaaaaaaaaaaaaaa.......

Hehe...simple tapi saya suka sangat. :)

Welcome to my new Header kamu-kamu :)

Ragam Oh Ragam .

Assalamualaikum

Hey Blogger ;)

Hari ini tak sama macam hari semalam.
Hari semalam aku dapat melihat pelbagai ragam-ragam manusia ye.
Begini ceritanya..
Semalam aku ada kelas macam biasa.
Then balik rumah si housemate kesayanganku ini si Ziela dah cakap "jom sara" !
Agak terkejut juga sebab nak pergi mana eh..
Berfikir dan berfikit ohh ya nak pergi ke bank islam..
Then siap2 pukul 2 kitaorang gerak dan paling penting aku pergi ke kompleks naik BUS ye.sila ulang naik Bus okey!sebab dekat shah alam sebelum ini aku tak pernah naik bus.
Yang bestnya first time aku naik bus dekat shah alam nie first time aku di drive oleh seorang wanita.
Respect kaum wanita sebab tak kira pekerjaan pe sanggup bekerja untuk mencari rezeki.:)

Then sampai dekat Kompleks PKNS si Ziela ajak lagi "jom sara"!
Ha! jom pergi makan satay kajang.
Tapi ragam pekerja dekat situ pelik-pelik ok.
Hee suka okey sebab ziela comel ini belanja satay kajang.lame tak makan kot.
Thank youuuu ziela :)

Ziela cute kan :)

Lepas tu terus gerak pergi cari dekat mana bank islam kalau berjalan kaki.
Sempat jugak kitaorang sesat ok..itu adat biasa ok kalau dah first time.
Habis malu jugak muka nie sebab kitaorang silap pergi masuk bagunan  MBSA.hahaha...
Patut lah da 2 orang tu aku tengok ragam mereka lain sebab muka macam kami masuk MBSA.pelik kot.
Terima kasih dekat pak cik tu sebb tunjuk jalan yang betul..heee..
Then jumpa pun Bank islam.
Habis dah settle semua pergi Nagoya tengok kain baju raya sebab aku tak beli and tak buat lagi.sedih-sedih.
Korang mesti dah tempah dan buat kan..sukanya..:(

Last sekali kitaorang tengok macam ada masa je lagi..
Lepak dekat Tasik Shah Alam sebab lama tak lepak sana..
Best jugak lepak dengan ziela dapat tenangkan jiwa nie..hee...
Then snapking2 dengan ziela sampai penat...
Suka. ;)


S N A P K I N G ;)

 Ragam Kami :)


: Nampak tak muka BULAT saya tuu:
Tak suka.
Perlu Diet yang segera :(







:SEKIAN:
;)