Comel ke Raye BERJUBAH !

Assalamualaikum Muslimin


Saye Nur Sarah Jazmira nak mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri kepada family yang tersayang,kawan-kawan, blogger2 yang singgah dekat velog aku yang tak seberapa nie.:)

Minta maaf jikalau diri ini,
Terkasar bahasa
Tersilap bicara
Termarah yang tak kena
Tertanya tak tentu hala
Tersasul yang tak sengaja
Terpukul dekat mana-mana
Terpekik di telinga
Terpinjam harta benda
Termoody tak semena-mena
Termaki bila-bila masa
Terusik yang sengaja.
MaafZahirBatin

Hey bloggers..sebenarnya aku sangat lah teruja raya tahun ini aku beraye berpakaian jubah ye..jadi mak arab sebentar..hihihi..sebelum nie aku tak ingin and tak rasa pun nak pakai disebabkan tak rasa nak pakai..tapi bila dah pakai jubah hitam bermanik pink yang comel diri ini terasa comel sebentar..hihihi..issshhh...*sje puji diri sendiri sebab tau xkan ade yang puji..hehe*opppsss..:)



*comel ke saye BERJUBAH*

Actually tahun ini aku beraya di teratak baru aku dekat sungai petani,Kedah..wahh..beraye di rumah baru..suasana yang baru dan lain dari tahun-tahun sebelum ini..:)
Just tunggu orang datang beraya di rumah..sebab aku raye ketiga baru akan berjalan kerumah sanak saudara di penang dan beraya dengan kawan-kawan aku di penang.tak sabar !So..tak sabar nak melaram esok..sebab aku masih belum melaram,..wahh...gedik sebentar..hehehe..
Nantikan post aku yang akan datang..hehe..tak sabar nak beraye ngan adik beradik and kawan-kawan..hehehe











Geng Baru !

Ehem..Ehem..Malam ini aku mood nak conteng velog dah dtg..yeay(suke sebentar)

Assalamualaikum

Ehem..ehem..ehem..testing suara..tekak..hati..limpa semua..ya!aku jadi gila sebentar sebab aku masih tak punya IDEA nak buat assigment Quality Manangement.hmmm...Aku dan budak kelas aku kena berhati-hati buat assigment kali ini sebab tak nak kena REJECT!hmmm...ohh..ini bukan topic untuk tajuk entry di atas.fullstop.;)

Ehem..Ehem...
Oyeahh..Oyeaahh..sekarang aku punya GENG BARU !
Lalala..aku punya GENG BARU nak berblogging ini.
Dulu masa pertama kali aku ada velog nie..
Aku masih tidak punya geng sama-sama nak berblog.
Hmm..macam bosan pun ada
Tapi sekarang dah ada geng orangnya comel kot...
Suka tengok die sebab die putih..comel..muka sweet je.. 
Helorrr GENG BARU 



Gadis yang comel bagi aku sebab aku suka tengok orang kulit putih..hee...
Dulu first time jumpe serious memang tak ngam macam die cakap..
nak bersembang lagi lah...
Tapi sekarang aku dengan die saling kenal mengenali..hee..sukaa...
Topic selalu kitaorang cakap pasal blog lah..hehe..
hee..die selalu tny "dh update ke?" "lame tak update eh"
Soalan cegini wat aku semangat nak berblog..slow n slow..hehe..
Dia lah juga orang yang ajar aku nak selongkar pasal blog nie..heee..
sukaaa..Thanks ya eyqa :)





Sibuk Dengan Masalah Dunia !

Assalamualaikum

Huh..akhirnya hari ini aku baru berpeluang nak conteng velog aku yang dah berhabuk nie dengan adannya Streamyx Boo Wanie..thank ya..haha kecoh aku sebentar.
Nie semua gara-gara broadband a.k.a berukband aku buat pasal..quoto limit la sgt..haishh..aku nak buat kerja punnnn susah tau tak ! grr..geram bhaii..tapi sabar sebab bulan puasa.nanti aku bayar ok la 2..HAHA.
Okey.Tajuk ENTRY aku macam HOT tapi tak COLD ok! HAHA.



Tetiba aku rasa bulan ramadhan nie banyak sangat dugaan atau masalah dunia yang aku dapat kadang-kadang ingin aku menangis oleh kerna bahu aku macam tak dapat nak memikulnya.aku sedih.Tapi aku kena sabar untuk hadapinya.mungkin ini ujian Yang Maha ESA kepadaku.Aku perlu redha.

Emm..banyak sangat masalah yang aku hadapi..pertama dengan masalah rumah sewa aku dekat shah alam nie ha,,dah macam kena halau oleh owner umah tu yang tiba-tiba muncul.So..kami serumah harus keluar dari rumah itu.ada faham keluar dari rumah itu.sedih sangat..Semestinya kitaorang semua terkejut sebab tiba-tiba kan..tapi kami sebagai student dan penghuni tidak bersalah dan hanya ikut apa arahan pihak yang berkenaan tapi alhamdullilah Tuhan Yang Maha Esa tunjuk jalan yang benar kepada kitaorang.Ada sebab2 tertentu jadi begini.tapi itu hal mereka.Apa-apa pun Doakan aku dan kawan-kawan aku berada dalam keadaan selamat ye.Amin di rumah baru.

Masalah kedua aku rasa semester nie macam semester DOWN bagi aku.Entahla kenapa lepas mid hari tu aku rasa begini.Bukan sebab aku tak boleh handle tapi masalah kelas yang selalu takde.aku pergi je CANCEL.Tambah-tambah minggu ini aku pergi langsung tak ada.aku hampa.bukan apa aku takut semangat belajar aku hilang entah ke mana.serious aku takut.Aku berharap Semangat aku sentiasa kuat menghadapinya.Kadang-kadang aku rasa perlu seseorang untuk memberi sepenuh perhatian dekat aku sahaja tapi aku tak boleh begitu kerana mereka juga mempunyai hal dunia yang lain.Aku perlu atasinya dengan sendiri.

So" Masalah Dunia Aku Tak Sama Dengan Masalah Orang Lain"
Doakan Masalah Aku Dapat Diatasi Dengan Cepat.
Amin:)

Masa Petak ;)

Assalamualaikum

Ermmm..aku tak tahu lah nak mula entry ni macam mana...haisshh..teruk kan aku nie..haha.. ok FINE. sarah jangan nak berleter panjang sangat.teruskanlah cerita.Ha...okey tadi aku bersama-sama ziela,hana,cik nal with boyfiee dye hangout  ke Masa Petak ye.Oyeaahhh !Oyeaaahhh !Masa Petak tu aku dan mereka semua jejak ke Times Square.Dah lama kami planning nak shopping raya dekat situ sebab murah gilaa bhaiii sebab zila kawan aku dari sarawak nie dh lame teringin nak pergi..Tahun nie je kan kita dapat hangout same2 untuk shopping raya sebab tahun depan belum tentu lagi kan..kan..kan...HAHA.Dan hari ini dah pegi situ dan mereka semua shopping habis dan laksanakan hajat mereka untuk membeli apa yang mereka nak..beli itu dan ini..rambang mata jugak katanya sebab terlalu banyak pilihan..hehe..tapi best kan..Ehem-ehem aku sendiri dah tentu shopping jugak untuk raya nie..arghh..suka tgk semua baju..pening nak memilih..suka tengok banyak rantai-rantai yang unik..aku pun grab lah yg mane berkenan..hehe..amik-amik selagi berkenan..banyak wooo aku beli..balik shah alam baru perasan banyak jugak tapi puas sangat2..hehe..berbaloi-baloi(jangan nak iklan KAMDAR sangat sarah) Hehee..Best sangat jalan-jalan ngan korang...hehe
Thanks dekat Cik Nal sebab belanja kitaorang berbuka puasa ya..
LOve youuuu ;)

Sarah-Zieyla-Hana ;)

-Manal Zulaikha-

Hati !

Hati ini tiada siapa yang tahu
Dia sedih pedih tertusuk sendi tajam yang
menikam hingga ke jiwa
Hanya mampu dipendam sendiri
Itulah hakikatnya dunia ini...

Hati,
Sentiasa menemani jiwaku
Tidak kira kala kelam awan mendung
Tidak kira kala meloncat suka pelangi
Tidak kira pedih perit panas sang mentari

Hati,
Hanya dia yang mengetahui
Hanya dia yang merasa
Hanya dia yang mampu
Memendam rasa...

Hati,
Ada pelbagai sifat
Ada yang busuk
Ada yang baik
Ada yang wangi
Ada yang jahat...

Itu lah hati
Pokok pangkalnya semua
Dari hati dan niat
Tak kira walau dalam apa jua keadaan...



Kejutan Terkezut !


Assalamualaikum



Aku sangat cinta pada tarikh 2 0GOS 2011 ;)
Semalam ada someone buat suprise yang aku tak sangka :D
2 OGOS 2011 ialah tarikh yang aku tunggu sangat-sangat.
Tetiba pulak ada Suprise darinye betul-betul depan umah aku.
Die datang dan bawa kotak yang sangat besar.
Serious aku sangat terkezut dengan kejutan tu,
Perasaan aku masa 2 bercampur happy and nak nangis pun ada jugak sebab aku sangat happy.
aku masa 2 tak tercakap dan mulut bercakap "thanks sayang".
"thanks sayang" 2 adalah kata2 yang penuh makna bagi aku.
Then aku buka kotak OMG! die bagi " bear besar" dekat aku.
lagilah aku terharu sangat2..thanks my dear.

To my dear Azarul Azuan :

Thanks sebab awak selalu ada dengan saya
Thanks sebab awak tak penat layan karenah saya
Thanks sebab awak selalu faham saya
Thanks sebab awak ajar saya erti hidup yang sebenar
Thanks awak selalu wat saya happy
Thanks sebab awak selalu bagi saya semangat.

Kadang kala saya terfikir bagaimana kalau satu hari tetiba awak takde dalam hidup saya.
saya dapat rasakan hidup saya mungkin tak sempurna tanpa awak.
mungkin hidup saya gelap bila tanpa awak Azarul Azuan
Saya bahagia bersama awak selama 5 tahun ini.
Tiada siapa dapat gantikan awak untuk berada dalam hidup saya ini :)

Love youuuu   Muhammad Azarul Azuan ;)