Eh....dah November lah !


 1.11.11
Tetiba kan aku nak buat wish untuk bulan ne :)
Actually tarikh yang cantik kalau nak menikah or bersanding kan...Hihihi
Untunglah sape pilih tarikh ne untuk hari bersejarah mereka even jatuh pada hari biasa..
Wahh..tetiba cakap pasal kahwin sebabnye tadi siang seronok tengok cerita pasal pelamin..HAHA..
Okey lah...aku dah buat Wishlist aku for bulan ne..
Hope Tercapai..Amin..Oyeahh ;))
Korang dah da Wishlist?
Ape Wishlist Korang ek?

Sakit Pedih !


Hey Bloggers :)
 Okeyh..okeyh bila korang tengok entry aku ne agak-agak ak mesti sakit ape kan..sakit hati...sakit mata..sakit kaki..and blaa..blaa..blaa...
Sebenarnya ak ne tak sihat since mula dari cuti sem hari tu sampai hari ne..dah nak habis cuti dah..dari demam yang tak tentu..sampai sekarang aku tak selesa dengan perut nie pulak..serious pedih je bila aku berjalan ke mana-mana..Confirm lah aku risau ne..huhu..tak sukaaaa..:(
Kalau sekarang aku sakit takpe jugak mama and abah boleh tengokkan tapi macam mana kalau sakit aku melarat bila balik kampus..uwaaa..sedihnyeee...aku tak nak menyusahkan mereka..tapi sekarang perut nie pedih..
Kadang-kadang aku fikir ne salah satu faktor aku makan tak menentu sebabnye aku mmg jenis macam tu..dah biasa and bila aku pegi jumpa doc nanti jawapannya akan sama dengan aku..:(
Sem break aku kali ini telan dengan ubat je..penat sangat...aku hope bila nanti masuk sem baru aku sihat dan ak berdoa aku cepat sembuh...Korang2 tolong doakan same ok.. :(
Aku nak sihat dan perlukan tenaga balik :o


Dating BFF !

Hey Bloggers :)
Sekarang dah jam 4 pagi tapi mata aku tetap jugak tak boleh nak pejam..susah nk pejam..tak suka betul lah...wahai mata pejam la..confirm esok aku rasa sakit kepala..errr...tak suka..tapi tetap nak update jugak even followers aku tak ramai macam korang-korang tapi aku tetap jugak nak update sebab dah minat sgt..hihihi..tak pe kan..kan..kan..;)
Sekarang ne aku da dkt penang..wee..suka.suka boleh pegi dating ngan BFF aku ne..BFF aku si budak comel Ekin..hehe..sekarang dia tengah cuti seminggu..memang masa yang sesuai lah untuk kami pegi dating .:)

---------------------------------------------------------
1#Ne lah Ekin yang comel je :))

Kami just pegi jalan-jalan and makan-makan...hehe...kami tak habis-habis berborak gelak sana sini ...ye la terasa macam setahun sekali dapat hangout...yang paling kami gelak sebab cari gajah yang aku nak sangat jumpa and ekin pelik da gajah dekat sini..kan ekin..hihi..After that pegi meet "kawan lama" kejap..kejap je tak boleh lama-lama..hohoho..On the way tu aku pergi cari souvenir dekat my lover sista(adik baru)..hehe..Then kitaorang snap pic..tak dapat nak snap byk2 sebab hari sangat lah nak hujan..Huhu...tapi kami tak berganjak...menikmatilah katakan...ceeewaahhh ;)

2# And last dapat meet my MR.Elephant...sweet kan ;)

After that kami meet lagi kawan lama..mmg kawan lama..kawan smpai form 3 habis tu dah jumpa..kalau meet mereka memang gelak lagi tak boleh berhenti...hehehe...best bila bercerita zaman sekolah balik..kenangan manis pahit semua cerita smpai tak sedar perlu balik..Hehe.
Anyway Thanks Thursday ;)

Boleh ker ?


Hey peeps..hari dah gelap gelita berbunyikan seekor burung hantu yang sangat menakutkan bunyinya..ini tempat dia so sangat famous la dengan burung hantu yang berbunyi di sini,sana.situ..dekat cermin bilik segala bagai..ok fine.tangan aku tak mengantuk lagi oleh sebab aku tak dapat nak nyenyakan mata nie.hmm..sebab keadaan aku macam Elmo diatas perlu pakai cermin mata hitam esok pagi bila bagun dari tidur..ha?sebab apa..mata merah..mungkin..emm..ok.fullstop. 

Boleh kan?

 Aku tunaikan apa yang dimahukan.
Aku bertindak demi kebaikan
Aku menurut segala permintaan
Supaya aku mendapat yang terbaik demi masa depan
Aku sentiasa memberi sokongan
Aku tidak lagi pandang ke belakang
Aku menjadi semakin matang
Boleh kan?
Aku menjadi terbaik kepada semua orang
Boleh kan ?
Aku perlu tanam semua itu dari sekarang demi tersayang .




Love Kids

Heyooo...Heyyoo..

Actually aku dah mula bosan bila cuti sebabnya asyik makan tidur..confirm berat aku naik..huhuhu..tak suka lah ...HAHA...tapi nak buat macam mana kan sebabnye ne lah rutin harian aku...

Okey..okey..entry ini sebenarnya aku nak cerita macam tajuk entry aku lah..HAHA..Aku mula suka budak-budak and budak-budak suka aku...cehhh...yeahh...sebabnye aku nie susah untuk rapat dengan budak-budak..hihihi...sebabnye aku tak pernah ada adik dan tak pernah menjadi seorang kakak ...ngee ;)

"You can learn many things from children.How much patience you have,for instance"

Semenjak cuti nie aku rasa hati aku girang..seronok bila ada dua orang budak comel ini dengan aku..mereka dua selalu bagi aku ketawa..kadang2 kami boleh share ape yang kami suka and tak suka...sweet kan...dan aku gembira bila bersama mereka..suka sangat jadi seorang kakak..hehe...at least aku dapat rasa macam mana rasa jadi seorang kakak..aww..best sangat..hihihi...sekarang aku dah ada adik baru,,sepasang okey...Fiona Danielia and Syam..hihihi..



Hari tu dapat jugak hangout dengan mereka ne..pegi Batu Feringgi Night Market...Suka mereka berdua jgn cakap lah...happy je bila aku sampai...terus nak naik satu kereta nie...Hehehe..bercakap je kitaorang..snap sana snap sini...Mereka dengan camera lagi tak boleh pisah ok...HAHA..lagi aku suka...And Fiona asyik bisik dekat aku nak sangat beg SMURFS tu...beg tu comel..siap cakap dekat aku "akak beli lah satu" hehe...at last die dapat jugak beg yang comel tu...aku tak beli ape pun...sebab tak tahu nak beli apa..hehe..just jalan-jalan rasa angin laut kat sane..fuhh..best and tenang sangat..Thanks saturday :)


itu mereka yang comel..peace ;)

p/s : Kadang-kadang aku berfikir kan best jadi kanak-kanak balik..tak perlu nak berfikir apa-apa yang boleh mendatangkan masalah...hidup kanak-kanak penuh dengan keceriaan...tapi bila aku bersama mereka aku rasa sangat bahagia tanpa memikir segala masalah dunia. :) 

                                  

                                               Love,
Sarah Jazmira ;)




Taraaaaaaaa.....eh...Taraaaaaaaaa....


is listeening to : Cinta mukabuku by Najwa Latif (Die comel kan)

Hey..hey...hey...
Ehem da korang perasan something yg lain dekat blog aku ker?
ada ker? ada ker?
ngeeee....

Taaaraaaaaaaaaaaaaaaa aku ada Velog baru bukan Blog or Belog ;p


Taaaaraaaaaa.....cantik tak Header baru aku nie :)
ape?tak cantik ? ohhhh...takpe sebab maybe korang punya lagi lagi cantik...ngeee ;p
Sekarang aku dah tukar name Header aku nie....
Helorrrr welloooo VELOG JAZMIRA !
Just a simlpe header..aku suka sebab aku tak sangka kreatif jugak la kadang-kadang aku nie..hihihi(malu sebentar)
Masa yang aku ambil nk wat header tersangatlah lama..berjam-jam tapi hasilnyee aku suka(puji diri sendiri lg) ngeeee....;p
Inilah kerja aku masa cuti sem yang sangat boring nie..hihihi.. :)

Akan cari idea nak wat header lain :))




Cuti semester ;p

is listening to : Takeover by Mizz Nina

Oyeaaahh..oyeaaaahh...
sekarang dah bulan 10 (oktober) kan kan...hihi
so  masa untuk aku cuti sebulan di rumah..
Setelah penat lelah hadapi final yang tersangat susah dua subject tu tapi aku berserah pada Allah..
moga apa yang aku jawab betul dan semoga tuhan lembutkan hati pensyarah.
Final yg lepas tu aku alhamdullilah selesai menjawab subject finance..business law..asas keusahawanan...qualiti managemnt..and english general purpose.
Sebelum nak hadapi exam aku bersama kawan-kawan yang lain kami menghadapi sedikit masalah yang tak boleh nk terangkan disini tapi setelah pujukan dan plan kitaorg semua brjalan dengan lancar amin..ok fullstop di sini.


 ye...saya memang tak comel macam AWAK !
tapi saye bersyukur :))

Actually cuti sem ini aku tak de langsung nk plan ape2...sama macam tahun lepas aku nk mkan sebanyak yang mungkin sampai abah dan mama aku takut tengok aku mkn banyak..HAHA....bukan selalu kan nak mkn sedap coz nanti balik sane tengok balik segala maggie..telur..ayam..sangat tak best,,,Whoooaaa...;0

Now aku bercuti dekat rumah baru...cehhh..rumah baru..haha..dekat SP nie ha...dekat kedah...best jugak stay sini sebab tak semak macam dekat penang..ngeee...and aku da meet seorang budak comel namenye FIONA...mama aku  cakap die excited nak tunggu aku balik and semalam pagi2 die dtg umah aku and meet aku...comel sgt..die dtg ngan adik die SYAM..ensem owh adik dye,...hehe..mybe we r plan to go somewhere next week..tak sabar...Hehe..(Best jugak jadi kakak ) :))


Comel kan die tutup mata :))
anyway die macam saye suka buat CUPCAKE:)
sebelum pic ini diambil die ajak wat cupcake..
so sweet :)

Sekejap.

Quick update.
fuh..fuh..blog berhabuk..
Kindly busy.
Will update soon..
Miss my blog.
WAIT YA :)